L’Alcúdia torna apostar per la mobilitat sostenible

Centenars de persones participen de manera activa en les activitats programades en la setmana de la mobilitat, en les que la bicicleta ha sigut l’element central

La setmana de la mobilitat a l’Alcúdia s’ha viscut amb gran intensitat i en ella han participat persones de totes les edats. Més de 200 xiquets i xiquetes han participat en l’activitat “Al col·le en bici” en la que cada dia un centre escolar dels quatre de l’Alcúdia han efectuat un itinerari per arribar a l’escola, activitat que es tornarà a repetia a primavera.

El dimarts tingué lloc la xerrada “El canvi climàtic i la mobilitat sostenible” on Francesc La Roca, professor de la Universitat de València i especialista en economia ecològica i política ambiental, va explicar les conseqüències negatives per al planeta de l’augment de les temperatures causades per les emissions de CO2, així com accions per a reduir aquestes emissions a través de la mobilitat sostenible.

El dijous va tindre lloc la II Volta Urbana en Bicicleta, en la que més d’un centenar de persones de totes les edats, efectuaren un passeig de 5 km pels carrers de l’Alcúdia, en una activitat que ha vingut per a quedar-se.

El divendres, Dia Mundial sense Cotxes es va tallar al trànsit el centre de la població i es va realitzar l’activitat “Hui descansa en cotxe”. En aquesta activitat distints veïns i veïnes de l’Alcúdia es va comprometre a deixar durant tot el dia estacionat el seu cotxe i, així, realitzar les seues activitat a peu o en bicicleta.

El mateix divendres es van lliurar els premis del “III Concurs de Fotografia” “Per l’Alcúdia sense cotxes”, al que s’han presentat 80 fotografies de 31 fotògrafs locals. L’exposició de les fotografies tindrà lloc entre el 20 i el 30 d’octubre. Els premis de 200, 100 i 50 euros van a ser per a “Camí a les vies”, de Marc Sangrós Ruescas; “A València” de Ferran Muñoz Gòmez i “Quan plou millor a peu” d’Albert Escoms Palop.

Únicament resta celebrar el “Dia de la Bici” en el que centenars d’alcudians i alcudianes pedalejaran, el proper 15 d’octubre, fins el paratge del Corral de Rafel, on tindrà lloc una “picadeta” i un sorteig d’una bicicleta i distints complements per als ciclistes.

Segons Paco Sanz, regidor de medi ambient i mobilitat, recorda que l’Alcúdia ha rebut recentment el primer premi de la Setmana de la Mobilitat pel programa d’Educació Vial i manifesta que “amb iniciatives com aquestes l’Ajuntament de l’Alcúdia persegueix conscienciar a tota la població pel fa a l’ús de mitjans de transport menys contaminants que el cotxe. A peu, en bicicleta o en transport públic no sols estaràs ajudant al planeta o millorant la teua salut, sinó que estalviaràs un quantitat elevada de diners.”

Deixa el teu comentari