L’ajuntament d’Almussafes amplia el seu Pla de neteja de les zones de contenidors i illes ecològiques

El servici públic d’arreplega de residus sòlids urbans que realitza Girsa millora amb la neteja exterior d’estos espais, amb una freqüència quinzenal

El contracte de concessió ja incorporava la condícia interior dels contenidors cada dos setmanes i en horari nocturn

La col•laboració ciutadana és prioritària per a mantindre les distintes zones en òptimes condicions

Almussafes, a 17 d’octubre de 2017. Esta mateixa setmana, els operaris de l’empresa de Gestió Integral de Residus Sòlids, GIRSA, estan executant el projecte de neteja exterior de les 28 illes ecològiques emplaçades en el nucli urbà d’Almussafes, així com dels 202 contenidors de residus sòlids urbans de la població i les seues dos àrees industrials. Una bóta d’aigua a pressió, propietat de la societat concessionària del contracte municipal d’arreplega i transport dels residus sòlids urbans, facilita la labor de condicionament dels contenidors. Es tracta d’una millora de les obligacions estipulades inicialment en la concessió del servici públic, que es repetirà cada 15 dies amb l’objectiu de millorar les condicions de salubritat dels esmentats espais, encara que per a això és essencial que la ciutadania complisca amb la normativa que regula totes les indicacions referides a la dipositació dels residus. Així mateix, GIRSA complix amb el compromís adquirit d’arreglar la part interior dels contenidors amb una periodicitat quinzenal.

El manteniment de les distintes zones destinades al reciclatge i a l’emmagatzematge dels residus sòlids urbans és essencial per a aconseguir la neteja de les vies públiques i eliminar olors desagradables de les mateixes. Per això, el Consistori d’Almussafes ha decidit donar un pas més en el seu pla integral de neteja dels espais que compten amb contenidors de RSU, un total 152 en l’interior de la població i mig centenar en els dos polígons industrials, a través de l’empresa GIRSA, responsable de l’arreplega dels residus sòlids urbans.

En una reunió mantinguda la passada setmana amb la gerència de l’empresa, l’ajuntament va aconseguir tancar l’acord d’ampliació del servici anual, amb la incorporació al mateix de les labors específiques de manteniment i neteja tant dels contenidors com dels espais de calçada i vorera de les vies públiques on se situen els mateixos, amb una periodicitat quinzenal. Segons el regidor d’Urbanisme, Andrés López, “l’endreç interior dels contenidors de fem orgànic que també es realitza cada dos setmanes en horari nocturn és essencial, encara que insuficient si pretenem eliminar definitivament les males olors i aconseguir una millora substancial en la neteja, per la qual cosa esta nova mesura aplicada a la concessió municipal, amb un cost afegit de 2.900 euros anuals, serà molt més efectiva per a mantindre els nostres carrers nets”.

Després del condicionament de les zones amb l’aigua a pressió, els treballadors de l’empresa concessionària també aboquen oli de citronella, per a aconseguir aromatitzar les esmentades àrees i actuar com repel•lent d’insectes.

A més de les millores assenyalades, des de l’Ajuntament s’incidix en la necessitat que la ciutadania respecte els sistemes i horaris establits pel consistori municipal per a dipositar els residus, com deixar la tapa del contenidor perfectament tancada una vegada vessada la bossa i intentar cenyir-se a la franja horària de 16.30 a 18.30 hores, entre altres”.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.