«La pistola elèctrica salva vides, no mata»

La Policia Local de Cullera és pionera a Espanya en la formació contínua dels seus agents en l’ús de l’immobilitzador elèctric

CULLERA. 24-10-17. Al voltant de 30 agents de la Policia Local de Cullera han acabat hui la seua formació en l’ús i maneig de la pistola de la marca Taser, l’immobilitzador que emet una descàrrega elèctrica per a repel•lir possibles agressions i reduir als qui les perpetren sense necessitat de recórrer a les armes de foc, minimitzant així els danys directes i col•laterals que puguen causar-se.

«La pistola elèctrica salva vides, no mata». Així de contundent s’ha mostrat Raúl Cerveró, agent de la Policia cullerenca i un dels instructors del curs. L’objectiu principal d’esta iniciativa és que els policies puguen respondre davant una situació de gran tensió o violència sense que ningú resulte ferit.

I és que la pistola elèctrica es pot disparar a distància, la qual cosa es traduïx en un menor perill per a la integritat física dels agents, explica. A més, la víctima de l’artefacte solament queda atordida durant uns segons a causa de la xicoteta descàrrega elèctrica que rep. D’altra banda, s’evita que el tret d’una arma de foc puga creuar-se en la trajectòria d’alguna persona innocent.

«Estes pistoles elèctriques servixen per a immobilitzar a la víctima 5 segons en els quals la Policia aprofita per a actuar» ha detallat l’instructor. «Transmet polsos que immobilitzen els músculs de la víctima, però en tindre un amperatge tan xicotet, menor al dels llums d’un arbre de Nadal, no resultaria ferida ni una persona amb marcapassos», seguix.

Els agents, la majoria de l’àrea operativa i de la Policia de barri, han rebut formació teòrica i pràctica a càrrec de dos especialistes. El procés educatiu s’ha celebrat enguany al llarg de dos períodes, acumulant-se així un total de huit hores formatives per persona.

L’aprenentatge de l’ús d’esta arma d’electroxoc està inclòs dins del Pla de Formació Contínua de la Policia Local cullerenca, una de les pioneres en el maneig d’esta pistola, ha destacat la regidora de Policia, María José Terrades, qui ha visitat este matí els agents durant la sessió formativa.

Enguany és el primer que la Policia Local de Cullera forma directament els seus agents per a poder actuar amb la Taser i està previst que seguisca fent-ho en futures edicions. A més, s’intentarà també ampliar el nombre d’hores de formació. També en el camp de la instrucció Cullera és pionera.

Antecedents

La Policia Local de Cullera ja s’ha vist obligada en diverses ocasions a l’ús de la Taser en conflictes de gravetat. L’última vegada fou fa tan sols un mes quan una veïna amb problemes mentals amenaçava la seua família amb un ganivet de dimensions importants. La ciutat disposa actualment amb dos pistoles d’estes característiques.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.