Almussafes clausura el curs de carretoner per a menors de 30 anys

En el taller, organitzat per la Cambra de Comerç de València en col•laboració amb l’Ajuntament de la localitat, han participat un total de 15 almussafenys

Els inscrits en este programa gratuït de Garantia Juvenil han realitzat pràctiques en empreses per a aconseguir la seua capacitació per a exercir les tasques pròpies d’un mosso de magatzem

Les empreses que els contracten durant un mínim de 6 mesos i a jornada completa rebran una subvenció de 4.950 euros

Almussafes, a 25 d’octubre de 2017. Este mateix matí, l’alcalde i regidor d’Ocupació a Almussafes, Toni González, ha acompanyat als 15 participants en el Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE) en la clausura del curs d’Activitats Auxiliars de Magatzem que s’ha impartit en l’Aula d’Informàtica del Centre Municipal de Formació de Persones Adultes (CMFPA), des del passat 14 de setembre. La Cambra de València, en col•laboració amb l’Ajuntament d’Almussafes, ha impulsat esta iniciativa gratuïta, dirigida exclusivament a la ciutadania d’entre 16 i 29 anys beneficiària de la Garantia Juvenil del Ministeri d’Ocupació. Després de completar les 125 hores del taller, 20 d’elles de caràcter pràctic, els almussafenys inscrits ja estan plenament capacitats per a obtindre el carnet de conductor de carretons elevadors i portapalets elèctric, una de les principals demandes de les empreses emplaçades en les àrees industrials d’Almussafes.

El president de l’executiu s’ha dirigit als alumnes, tots ells menors de 30 anys, en la jornada de clausura, felicitant-los per haver completat el taller i comptar ja amb el títol de carretoner i el corresponent diploma acreditatiu que els capacita per a exercir les tasques pròpies d’un mosso de magatzem. “L’eliminació de les barreres que impedixen la inserció laboral dels nostres veïns i veïnes és una de les nostres principals prioritats i per això entre les diferents línies estratègiques del nostre Pla d’Ocupació, la formació juga un paper clau”, ha assenyalat Toni González durant la jornada de clausura.

El programa formatiu, de 125 hores de duració i amb contingut teòric i pràctic, dirigit als beneficiaris del programa de Garantia Juvenil que desitgen especialitzar-se en este sector i millorar d’esta manera les seues possibilitats d’ocupabilitat s’ha impulsat des de la Cambra de Comerç de València, en col•laboració amb l’Ajuntament d’Almussafes, la Diputació de València, el Ministeri d’Ocupació i la Unió Europea. Precisament la tutora del programa, Paula Barat, ha estat l’encarregada d’impartir la última sessió del curs. “La vostra participació assegura que a partir d’ara rebreu les ofertes de treball del PICE en els vostres correus electrònics”, ha destacat. La tutora també els ha informat de la subvenció de 4.950 euros que se’ls concedirà a les empreses que els contracten durant un mínim de 6 mesos a jornada completa.

Les sessions completades han inclòs, així mateix, pràctiques en l’empresa Plataformas Still del centre de formació industrial Gescoform. Els joves, deu xics i cinc xiques, han aprés a organitzar i executar treballs d’emmagatzematge i embalatge de mercaderia mantenint al dia els inventaris, a més de familiaritzar-se amb les tasques de control d’aprovisionament, l’emmagatzematge inventariat i i el transport de mercaderia. L’ocupació de les tècniques de registre i gestió administrativa adequades han format part també de l’acció formativa, que ha incidit en profunditat en qüestions com els coneixements sobre tècniques de realització de comandes, recepció, identificació i comprovació.

Quant al contingut teòric impartit, la formació en ocupabilitat i habilitats socials i ferramentes Social Mitja per a la busca d’ocupació ha sigut una de les matèries sobre la qual s’ha incidit. “És essencial que els alumnes compten amb tots els coneixements i recursos necessaris per a realitzar una busca d’ocupació més efectiva”, conclou el primer edil.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.