Sueca elimina un 50% de les barreres arquitectòniques detectades en els principals itineraris

La 4ª fase dels treballs d’Sueca eliminació de barreres arquitectòniques de la ciutat, dotada amb 112.939,71 euros, ha estat subvencionada pel Pla Provincial d’Obres i Serveis 2017 (PPOS) de la Diputació de València

Sueca, 27/10/2017.L’Ajuntament de Sueca ultima en estos mesos la quarta fase del pla dels treballs d’eliminació de barreres arquitectòniques. El pla de treball, iniciat en 2004, persegueix la renovació i manteniment d’elements de la via pública per adequar-los a la normativa vigent en matèria d’accessibilitat, transformant Sueca en una ciutat plenament accessible i còmoda per tal que les persones majors i les persones amb mobilitat reduïda, o que necessiten qualsevol tipus de suport per desplaçar-se, puguen moure’s de manera autònoma. Els treballs d’esta fase s’emmarquen concretament en una subvenció de 112.939,71 euros, corresponent al Pla Provincial d’Obres i Serveis 2017 (PPOS) de la Diputació de València.

Una de les intervencions executades en esta fase ha estat especialment significativa per a la població atés que el consistori ha actuat en un punt, atenent una llarga demanda del veïnat, per eliminar la pronunciada rampa d’accés als jardins de la Ronda del Cabanyal (front l’Església de Fàtima) i transformar-la en una rampa amb una pendent més suau, instal·lant a més una barana de protecció per garantir la seguretat dels seus usuaris.

El regidor d’Urbanisme i Obres, Julio Serra, ha explicat que “un dels objectius principals d’esta fase és permeabilitzar eixa barrera física que suposa la carretera que separa el nostre poble en dos, eliminant tots els elements que representen un obstacle. A llarg termini, l’objectiu d’este pla és intervenir de forma gradual en tots els punts on es detecten impediments al pas de tots els vianants, efectuant millores contínues per fer de Sueca una ciutat més transitable i accessible per a totes les persones”.

Serra ha explicat també que des del consistori tracten de consensuar i prioritzar les actuacions en funció dels acords resultants de les reunions de la CAIS, la Comissió d’Accessibilitat i Inserció Social que va ser constituïda expressament per desenvolupar les diferents línies de treball en este sentit i que compta amb la participació de l’alcaldia, les àrees de Serveis Socials, Seguretat Ciutadana i Urbanisme, representants d’Amisuco, (l’Associació de discapacitats físics de Sueca i comarca) i l’ONCE.

Fins al moment, el consistori suecà ha actuat en desenes de carrers, en el nucli urbà a la plaça de l’Ajuntament, a la Ronda País Valencià o la Ronda Bernat Alinyo, entre altres i en les pròximes fases està previst emprendre estos treballs en l’itinerari comprés entre el Passeig de l’Estació i el final del carrer Sebastián Diego, que comprendrà també els carrers La Punta i Moro.

Obres executades en la 4ª fase

En esta quarta fase, segons les característiques generals de les intervencions, estes es poden agrupar de la manera següent:

Implantació de nous guals en les voreres o adequació de guals existents en les voreres: Rebaixa del nivell del rastell per a eliminar la diferència de nivell amb la calçada o adaptació dels guals existents, per la projecció d’un pas de vianants elevat que requerirà la seua eliminació o per a ajustar-se a la senyalització per a invidents.

Estes obres s’han realitzat o es realitzaran en el c/ F. Vitoria – c/ Foradat, c/ F. Vitoria – c/ Sant Josep, c/ Sant Antoni Abat – c/ Templaris, c/ S. Antoni Abat – c/ Pare Talens, c/ S. Antoni Abat – Ronda País Valencià, Ronda País Valencià – c/ Hort d’Artal, Ronda País Valencià – c/ Hort de Polo, c/ Castelló de la Plana – c/ Fàtima, c/ Castelló de la Plana – c/ Escultor Beltrán, c/ Castelló de la Plana – c/ Sevilla, c/ Castelló de la Plana – c/ Carrasquer, c/ Castelló de la Plana – c/ Ruiz, c/ Castelló de la Plana – c/ Sebastián Diego, c/ Llaurí – c/ Alfons el Magnànim, c/ Llaurí – AV. Vila i Honor de Corbera, Av. Vila i Honor de Corbera – c/ Doña Pepa March.

Implantació de passos de vianants elevats: Elevació de la rasant a l’altura de les voreres laterals per a aconseguir un únic plànol. Estos elements actuaran alhora com a elements de retenció del trànsit.

D’altra banda, estes obres s’han realitzat o es portaran a terme en la Ronda País Valencià – Accés seu Policia Local de Sueca, Ronda País Valencià – Ronda del Cabanyal, c/ Fàtima – Accés Col·legi Nostra Senyora de Fàtima, c/ Castelló de la Plana – c/ Carrasquer, c/ Castelló de la Plana – c/ Sebastián Diego, c/ Llaurí – c/ Alfons el Magnànim, Encreuament Ronda Espanya i Ronda del Cabanyal.

També s’han contemplat treballs de millora en diferents punts com ara l’encreuament del c/ La Punta amb el c/ Bonaguia i amb el c/ Orient i l’encreuament del c/ València amb el c/ l’Esperança, l’Almenara i La Peanya.

Des del consistori insisteixen, no obstant, que malgrat tots els esforços realitzats des de l’Ajuntament en el disseny d’una ciutat més amable, és absolutament necessària la complicitat de tota la població per tal de garantir l’accessibilitat completa als carrers de Sueca, evitant, per exemple, aparcar damunt de la vorera, en un pas de vianants o en un pas accessible. Cal sumar-hi sensibilitats al voltant d’esta qüestió i fomentar actituds de civisme i respecte per tal d’aconseguir l’accessibilitat real.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.