L’Hospital de La Ribera atén en l’últim any a un 25% més de parelles amb dificultats per aconseguir un embaràs

El centre alzireny acollirà, divendres que ve, la setena edició de la seua jornada anual sobre Actualització en Medicina Reproductiva.

• L’augment de l’edat a l’hora de tenir el primer fill i la major visibilitat social del problema de l’esterilitat influeixen en l’increment del nombre de consultes.

• Els pacients de l’Hospital d’Alzira poden accedir de forma immediata i sense demores al tractament d’inseminació artificial, una vegada la consulta de Ginecologia Funcional ha completat l’estudi d’esterilitat.

• Sota el títol “Reptes i fronteres en reproducció assistida”, la Jornada d’Actualització comptarà amb experts de primer nivell en este àmbit, com la Dra. Anna Veiga, qui va fer possible el naixement de la primera xiqueta nascuda a Espanya després d’un tractament de fecundació in vitro.

Alzira (21.11.17).- L’Hospital Universitari de La Ribera, a través de la seua consulta de Ginecologia Funcional, ha atès en 2016 a un 25% més de parelles amb dificultats per aconseguir un embaràs i s’ha incrementat en un 10% el nombre d’inseminacions artificials realitzades en els últims anys.

L’esterilitat (impossibilitat per a la consecució de la gestació) és un problema cada vegada més estès, que afecta a la comarca de La Ribera a entre el 10-16% de les parelles en edat reproductiva.

Segons ha destacat la Dra. Marita Espejo, ginecòloga de l’Hospital de La Ribera, “encara que hi ha molts factors que influeixen en l’increment de la incidència de l’esterilitat, destaquen fonamentalment dos: l’augment de l’edat a la qual s’intenta tenir el primer fill, i que segons l’INE supera de molt els 32 anys en la població espanyola autòctona, i la visibilització social que s’ha donat a este problema i als diferents tractaments que es poden aplicar “.

“L’orientació cap a un tractament correcte és una de les bases de l’èxit en reproducció assistida”, ha afirmat la Dra. Espejo, que ha afegit que “la consulta de l’Hospital de La Ribera s’ocupa de procurar un estudi exhaustiu de la parella i de realitzar tractaments mèdics orientats a la pràctica de la inseminació artificial, un dels primers esglaons terapèutics de l’esterilitat “.

Els pacients de l’Hospital d’Alzira poden accedir a este tipus de tractaments sense demora; “una vegada indicat, s’inicia de forma immediata amb la següent menstruació”.

Jornada d’Actualització en Medicina Reproductiva

Estes seran algunes de les qüestions que s’aborden divendres que ve, 24 de novembre, en la setena edició de la jornada que l’Hospital Universitari de La Ribera celebra cada any sobre Actualització en Medicina Reproductiva, i que reunirà a especialistes de tota la Comunitat Valenciana.

Esta jornada, que es desenvoluparà sota el títol de “Reptes i fronteres en reproducció assistida”, comptarà amb experts de primer nivell nacional i internacional en este àmbit, com la Dra. Anna Veiga, del Centre of Regenerative Medicine de Barcelona, i qui va fer possible el naixement de la primera nascuda a Espanya després d’un tractament de fecundació in vitro.

Alguns dels aspectes que centraran esta jornada seran la subrogació uterina, el rejoveniment ovàric, el trasplantament uterí, la selecció embrionària, o l’epigenètica, entre d’altres.

Segons ha destacat la Dra. Espejo, coordinadora de la jornada, “la medicina reproductiva és, probablement, una de les disciplines mèdiques amb més alta tecnificació i evolució en els darrers anys; d’aquí, la necessitat que els professionals que ens dediquem a ella estiguem sempre actualitzats “.

“La medicina reproductiva no només tracta problemes per aconseguir un embaràs, sinó que, a més, permet evitar la transmissió a la següent generació d’alteracions genètiques altament limitants i potencialment mortals”, ha assenyalat la Dra. Espejo.

En este sentit, l’Hospital Universitari de La Ribera organitza esta jornada anual des de l’any 2010 i a ella assisteixen professionals de Ginecologia, Embriologia Clínica i comares de tota la Comunitat Valenciana. Al llarg d’estos set anys, han passat per esta jornada més de 500 professionals, que han actualitzat els seus coneixements en este terreny. “L’actualització i la formació continuada és essencial en este àmbit, ja que ens permet informar la població sobre les diferents opcions i els últims avenços que la medicina col•loca al seu abast”, ha conclòs la Dra. Espejo.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.