La Diputació de València estrena el primer portal d’Igualtat de la Comunitat

La web, especialment dirigida a entitats locals i associacions, permet l’accés ràpid a tota la informació, ajudes i actuacions que duu a terme l’àrea en aquesta matèria

22/12/2017.La Diputació de València ja té en funcionament la seua nova web d’Igualtat, un portal específic de l’àrea que dirigeix Isabel García i que acosta als ciutadans i especialment a ajuntaments, ens locals i associacions, tota la informació, ajudes i actuacions que la corporació engega en aquesta matèria, un dels eixos de govern de la Diputació de Jorge Rodríguez.

Aquest portal d’Igualtat és una acció més que reforça la implicació de la institució provincial en l’aposta pel llenguatge inclusiu, el reforç de l’acció positiva i l’apoderament de les dones i, per descomptat, la igualtat efectiva entre homes i dones. Aquesta web és referent a la Comunitat en l’àmbit de la Igualtat i permet l’accés ràpid i eficient a tota la informació i actuacions que s’estan duent a terme des de l’àrea que dirigeix Isabel García.

En el cas de les associacions, es tracta d’un avanç realment important, ja que a través de la web tindran accés a les convocatòries de subvencions que es realitzen des de l’àrea. Així mateix, els ajuntaments poden consultar la convocatòria d’ajudes, normatives i programes com l’I Pla d’Igualtat de la Diputació de València, aprovat el passat mes de setembre, o el recent Reglament de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere, a la qual poden adherir-se complint uns requisits mínims.

La informació d’Igualtat a un clic

El portal d’Igualtat de la Diputació de València compta amb una interfície neta i molt visual i ofereix funcionalitats a l’usuari, que tenen com a objectiu facilitar la navegació per la pàgina i fer-la més dinàmica i accessible. La web compta amb apartats dedicats a l’actualitat més recent amb les ‘Últimes Notícies’; estructura els pilars de l’àrea i arreplega informació de projectes específics de la corporació com Feminarios, campanyes, activitats, legislació en matèria d’igualtat, un espai per a fomentar el llenguatge inclusiu i la secció ‘Dones i Esport’. A açò cal afegir els apartats de diversitat, municipis, associacions i els convenis en vigor.

Pel que fa a la formació en matèria d’Igualtat, trobem una secció amb informació sobre els diferents cursos que es duen a terme des de l’àrea, com el programa que forma al personal polític i tècnic amb responsabilitats en matèria d’Igualtat, per a la redacció del Pla d’Igualtat en diferents municipis i ajuntaments, a més del curs de formació contra la violència de gènere que es va realitzar en diferents municipis de la província durant 2016.

Finalment, la web compta amb una secció dedicada a la Violència de Gènere que inclou informació relativa a legislació contra la violència masclista, el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere, un estudi tècnic que identifica els recursos disponibles per a combatre la Violència de Gènere en l’àmbit local i provincial, i informació relativa als Premis Celia Amorós, que reconeixen el treball d’institucions, associacions i persones en la lluita contra la violència de gènere en la seua vida personal o professional.

La Igualtat més prop de la ciutadania

La interacció i el feedback amb els usuaris es duu a terme a través de l’apartat ‘Dades de contacte’, mitjançant un formulari on la persona interessada pot posar-se en contacte amb l’àrea. A més, destaquen els perfils socials de l’àrea d’Igualtat per als quals desitgen estar actualitzats de totes les qüestions de l’àrea. En Facebook (@diputacionvalenciaigualdad) i en Twitter (@Igualtat_dipu).

Amb aquest primer portal d’Igualtat de la Comunitat, la Diputació de València va complint els objectius en el seu full de ruta en matèria d’Igualtat, amb la intenció d’acostar-se a municipis, associacions i ciutadania d’una forma més clara i directa i mantenir-los informats de totes les novetats que es produeixen en l’àrea que dirigeix Isabel García. Es pot accedir al portal en l’enllaç: http://www.igualtat.dival.es

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.