LA UNIÓ informa que els danys per badat dels cítrics quedaran finalment coberts per l’assegurança agrària

LA UNIÓ había realizado gestiones ante Agroseguro y Conselleria de Agricultura porque los daños eran generalizados en todas nuestras zonas productoras y las pérdidas cuantiosas

13 de febrer de 2018.– Els danys que s’havien detectat de badat en algunes varietats de cítrics durant les últimes setmanes es cobriran finalment per l’actual sistema d’assegurances agràries i seran indemnitzables malgrat les reticències inicials, segons ha pogut conèixer LA UNIÓ de Llauradors qui havia realitzat una gran pressió sobre aquest tema.

En aquest sentit, en el transcurs dels últims dies LA UNIÓ ha efectuat intenses gestions tant davant Agroseguro com davant la Conselleria d’Agricultura perquè es cobriren aquests danys en tractar-se d’una situació generalitzada que es donava en parcel·les de tota la Comunitat Valenciana i amb danys superiors als d’altres campanyes, en la línia de l’any 2014 quan si es va contemplar i va indemnitzar per aquest mateix concepte. Aquesta Organització Professional Agrària agraeix la sensibilitat i l’esforç per part de Agroseguro perquè finalment els danys per badat queden coberts.

L’alteració en les condicions climàtiques, especialment els dèficits hídrics seguits de períodes humits, ha ocasionat en aquesta campanya problemes de badat en algunes varietats de cítrics des de mitjan gener. Al principi van aparèixer en parcel·les puntuals, però després de les altes temperatures registrades en el mes de gener i les pluges de les últimes setmanes, les pèrdues són més quantioses cada dia que passa en el conjunt de zones productores.

El sistema d’Assegurances Agràries Combinats dóna cobertura d’aquests riscos en l’assegurança, sempre que els danys siguen generalitzats i l’assegurat tinga contractada una opció que cobrisca la resta d’adversitats climàtiques (pedra, gelada, vent, fauna, incendi, inundació, pluja torrencial). Ara bé, el problema ha sorgit en la mateixa definició de generalitzat, no concretada en les condicions de l’assegurança, però la realitat era ben evident: hi ha danys molt generalitzats.

Existeixen danys pel badat en les tres províncies, encara que amb major intensitat en les comarques de Camp de Túria, Plana Baixa i Plana Alta. Afecta a diferents varietats, sobretot a Ortanique, Navel Powell i Lane Late.

 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.