Cullera substituïx els arbres del Bulevard per uns altres que generen menys brutícia

Parcs i Jardins inicia una prova pilot amb l’espècie grevíl•lees amb vista a la seua implantació

CULLERA. 16-02-18. L’Ajuntament de Cullera ha iniciat esta setmana la substitució dels arbres denominats troanes (Ligustrum lucidum) del Bulevard. La mesura està motivada per la brutícia que generen per la caiguda dels seus fruits, la qual cosa ha provocat al llarg dels últims anys nombroses queixes veïnals.

En atenció a estes peticions, la regidoria de Parcs i Jardins ha procedit a trasplantar-los a altres zones del municipi i en el seu lloc ha plantat grevíl•lees, una espècie que té una menor incidència en la via pública, ha explicat hui el regidor de l’àrea, Salva Tortajada.

El procés s’ha iniciat en dos carrers de la zona. Es tracta d’una prova pilot i en funció del resultat s’implantaran les grevíl•lees en la resta d’este barri, situat en el marge dret del riu Xúquer.

«De moment hem començat amb uns 40 exemplars i gradualment, en funció del resultat, el que pretenem és substituir totes les troanes del Bulevard», ha assenyalat l’edil Tortajada.

Menys manteniment

A més de la reducció de la brutícia que els fruits d’estos arbres havien escampat sobre voreres i paviment, s’espera que amb les grevíl•lees es reduïsca el manteniment que precisen els arbres.

«Tenen una punta més piramidal i deixen menys restes, per la qual cosa s’han d’esporgar amb menor freqüència; en principi el resultat ha de ser beneficiós en tots els aspectes», comenta el regidor responsable.

La majoria de les troanes retirades han pogut ser trasplantades a altres zones verdes de la ciutat en punts on no poden embrutar la via pública i on es tenia la necessitat de comptar amb més arbres.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.