L’Ajuntament d’Almussafes publica el ban sobre els espectacles pirotècnics de falles

El consistori delimitarà les zones de foc perquè els aficionats puguen tirar petards, respectant la normativa vigent

El tret d’aquest tipus de material només podrà realitzar-se del 5 al 20 de març de 10 a 14 hores i de 17 a 22 hores en aquests espais

Almussafes, a 22 de febrer de 2018. El tret de petards estarà permés a Almussafes aquest 2018 del 5 al 20 de març de 10 a 14 hores i de 17 a 22 hores en les Zones de Foc habilitades per l’Ajuntament, que de nou estaran situades al costat de cadascuna de les carpes de les comissions falleres de la localitat. Aquesta és una de les indicacions arreplegades en el ban d’alcaldia sobre els espectacles pirotècnics de falles publicat el passat dimarts 20 de febrer pel consistori. El president de l’executiu municipal, Toni González, recorda la necessitat de seguir totes les instruccions per a garantir la seguretat de la ciutadania en totes les activitats programades per a aquestes festes falleres.

Amb l’arribada del període faller, l’Ajuntament d’Almussafes posa en marxa el dispositiu que permetrà el desenvolupament de totes les iniciatives programades amb garanties d’èxit i amb la màxima seguretat tant per al col·lectiu de fallers i falleres com per a la resta de la ciutadania de la localitat.

En aquest sentit, el passat dimarts 20 de febrer l’alcalde del municipi, Toni González, va emetre un ban en el qual, com cada any per aquestes dates, informa al conjunt de la població de totes les qüestions relacionades amb els espectacles pirotècnics amb l’objectiu de recordar la normativa i prevenir així possibles accidents.

En el text, accessible a través de www.almussafes.es, el primer edil recorda que aquests espectacles hauran d’estar coordinats per personal expert i que per al seu desenvolupament serà necessari comptar amb la notificació o autorització expressa de Delegació del Govern, segons procedisca, i que haurà de complir-se en tot moment les exigències requerides, “especialment les distàncies de seguretat a edificacions i a públic d’acord al calibre i tipologies dels artificis a disparar”.

La Junta Local de Protecció Civil aprovarà en breu el Protocol d’Actuació Municipal per a les Falles 2018, en el qual s’arreplegaran les mesures de seguretat i limitacions d’obligada observança. Entre les normes establides, González recorda que les comissions únicament podran disparar espectacles pirotècnics que compten amb Zona Autoritzada per l’Ajuntament d’Almussafes, en la qual estaran diferenciades les Zones de Llançament (on s’instal·len els artificis pirotècnics) i les Zones de Seguretat (que és l’àrea situada entre la zona de llançament i el públic).

Zones de foc
Com cada any, s’han delimitat tres zones de foc perquè els aficionats als petards puguen gaudir de la festa, situades al costat de les carpes de les tres comissions falleres de la localitat. Així, en la Plaça Major estarà situada la corresponent a la Falla la Torre, en el carrer Major (en el tram entre carrers Pinar i Vicente Gay) la de la Falla Primitiva i, finalment, la de la Falla Mig Camí se situarà en el carrer València. El ban recalca que “queda prohibit disparar qualsevol artefacte pirotècnic fora d’aquestes zones delimitades, per a garantir el lliure descans i el trànsit de la ciutadania”.

A més, s’ha establir un horari màxim per al desenvolupament d’aquesta activitat amb la finalitat de compatibilitzar el llançament d’articles pirotècnics amb el descans del veïnat. Per aquest motiu, estarà permesa aquesta activitat en els citats recintes del 5 al 20 de març (tots dos inclusivament) de 10 a 14 hores i de 17 a 22 hores.

El primer edil, Toni González aprofita el ban per a fer una crida a la responsabilitat a pares, mares i responsables de les comissions falleres perquè “s’esforcen a garantir la seguretat dels xiquets i el necessari descans dels veïns”.

 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.