Acord Consell de les Dones Carcaixent

El Consell Municipal de les Dones, en la reunió ordinària celebrada el passar dimarts 7 de juliol, mostra la seua preocupació per la normalització i invisibilització del casos d’assassinats de dones i/o menors per violència de gènere.

Des de l’1 de gener de 2003 ja són més de 1,100 dones les que han sigut assassinades a mans de la seua parella o exparella al nostre país, així com també han augmentat els i les menors víctimes d’aquesta violència. No obstant, la major part de la població ha normalitzat estos assassinats i sols mostra la seua repulsa quan són cassos molt propers o en cas de criatures

Aquest Consell vol manifestar el seu rebuig ferm a TOTS estos assassinats, així com a tota les violències masclistes.

El Consell considera important mostrar la repulsa de tota la població cap aquestes violències, convocant a tota la ciutadania a que se involucre i mostrant el respecte a totes les víctimes de violències masclista ocorregudes al territori espanyol.

Per estes raons, el Consell pren el següent acord:

1. Quan és produïsca l’assassinat d’una dona o/i els seus fills o filles per violència de gènere a tot el territori espanyol, el dia següent al confirmar-se els fets, el Consell convocarà, a les 20 hores en horari d’estiu i a les 19 hores en hivern, a tota la població a manifestar la seua repulsa als crims en una concentració a la Plaça Major.

Si el fet es confirma un dissabte, la concentració es produirà el dilluns següent.

2. El Consell vol convocar a tota la ciutadania i associacions locals a manifestar la seua repulsa a esta violència. 

Sols acabarem amb ella unint esforços

Comenta la notícia