Adrián Sáez i Camila Alonso guanyen el Campionat Autonòmic de Triatló Sprint de València

L’equip de la UA Triatló s’alça amb totes les places del podi absolut femení

La ciutat de València va començar el dia amb pluja però el sol finalment va eixir en el moment esperat, el de la celebració de la Copa del Món de Triatló. Prèvia a la Copa del Món els triatletes de la Comunitat Valenciana han pogut gaudir del Campionat Autonòmic de Triatló Sprint i Paratriatló. Des de l’Organització s’ha animat al públic a seguir la prova en directe, a través de streaming, per a evitar aglomeracions als voltants.

La competició es va retardar per les primeres pluges i els triatletes van eixir poc abans de les 10 h del matí. El moll de la Marina de València els veia saltar en tandes de 2 cada 10”. Aquest format d’eixida rolling start s’ha implantat en les competicions actuals per a respectar l’exigent protocol de prevenció COVID-19.

Fins al final de la competició no podem conéixer als guanyadors perquè cada participant va completant la prova sense tindre pràcticament referències. No obstant això, els primers a prendre l’eixida es corresponen amb les millors posicions del ránking autonòmic sprint del passat any així com de l’autonòmic olímpic 2020.

El podi absolut femení es correspon a la UA Triatló. L’equip de la Universitat d’Alacant va aconseguir les 3 primeres places gràcies a les triatletes Camila Alonso, primera de la classificació i campiona autonòmica en distància sprint, mentre que la segona i la tercera posició ha sigut per a les seues companyes d’equip Sara Alemany i Yaiza Sáiz. El top 5 femení es va completar amb Sara Royo del Triatló Castelló i Roser Verdevío del CEA Bétera.

El Campió Autonòmic masculí ha sigut Adrián Sáez. De nou la Universitat d’Alacant pujant-se pel cap alt alt gràcies a una espectacular carrera d’Adrián, seguit molt de prop de Guillem Segura del CT Arena Alacant que es va distanciar en només 34” de la primera posició. La 3a posició va ser per a Álex Vanaclocha del Tripuçol, que es va acostar al temps de Segura del qual a penes li van separar 14”. Va completar el top 5 de la prova, Alejandro Torres de la UA Triatló i Pau González Espressati de la 208 Triathlon Club.

Josep Miquel Moya, Director General d’Esports de la Generalitat Valenciana, va entregar els trofeus als guanyadors absoluts autonòmics, acompanyat de Vanessa Huesa, Presidenta de la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana, i d’Eduardo Part, membre de la Junta Directiva de la FTCV.