Agricultura manté una reunió tècnica amb el sector per a afrontar la crisi citrícola valenciana

Agricultura manté una reunió tècnica amb el sector per a afrontar la crisi citrícola valenciana

La conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha mantingut una reunió amb el sector citrícola, en la qual s’han abordat aspectes tècnics derivats del compromís del president del Consell, Ximo Puig, i la consellera Elena Cebrián realitzat fa 15 dies en una trobada amb Intercitrus amb la finalitat d’afrontar la crisi citrícola valenciana.

En la reunió, en la qual han participat el secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero, el director general d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Roger Llanes, la directora general Desenvolupament Rural i PAC, María Teresa Cháfer, i les organitzacions agràries representants del sector, s’ha donat prioritat a quatre punts concrets, que es van acordar en la reunió del Consell amb Intercitrus.

S’ha acordat l’inici urgent d’una campanya de promoció de la taronja valenciana per a fomentar el consum de cítrics a nivell nacional i internacional. En aquest punt, les organitzacions agràries han de marcar els objectius i clients potencials als qui dirigir-se. Una vegada definida la campanya, el Consell ajudarà el seu finançament.

També s’ha abordat la creació d’una línia de crèdits bonificats per a disposar de diners circulants mitjançant l’Institut Valencià de Finances (IVF). Referent a això es preveu actuar mitjançant una línia de finançament de crèdits bonificats que disposarà l’IVF, amb el qual ja s’ha mantingut una reunió, i es podrà sol·licitar prèstecs entre 30.000 euros i 50.000 euros a quatre i cinc anys. Les organitzacions agràries hauran d’aportar el tipus de perfil de les persones físiques que poden obtindre aquestes ajudes.

El tercer objectiu consisteix en abordar de manera immediata l’estudi de les ajudes de ‘minimis’ que poden suposar fins a 15.000 euros per agricultor en tres anys i que el seu import definitiu dependrà del tipus de beneficiari que a més haurà de demostrar la pèrdua de renda; tot això serà definit pel sector en col·laboració amb la conselleria.

També s’ha considerat el reforç de la pressència del sector a Brussel·les, posant a la seua disposició l’oficina del Consell, de manera que puga interactuar amb el lobby que conforme el propi sector citrícola, al finançament del qual contribuirà la Generalitat.

A més s’ha oferit aquesta oficina al sector per a planificar i donar cobertura a una agenda pròpia. Ja s’ha mantingut una reunió amb el delegat del Consell per a Assumptes Europeus, Joan Calabuig.

En aquesta reunió s’ha manifestat la voluntat per part del Consell i de les organitzacions agràries per a anar de la mà a donar respostes ràpides i efectives als agricultors. En els pròxims deu dies hi haurà una nova trobada per a acabar de concretar les accions una vegada el sector comunique al Consell les seues preferències a l’hora de definir les actuacions proposades per aquest.

Deixa el teu comentari