Al voltant de 40 persones assistixen a una xarrada informativa sobre les clàusules sòl

L’Ajuntament d’Almussafes va celebrar la reunió degut a la demanda suscitada per l’obertura d’esta nova línia d’assessorament gratuït enmarcada en el servei de mediació municipal

xerrada clausules sol2Almussafes, a 16 de febrer del 2017. La sala de conferències del Centre Cultural d’Almussafes va acollir, ahir dimecres a les 18 hores, una trobada informativa oberta a la ciutadania per a presentar la nova línia d’assessorament del servei de mediació instaurat pel consistori, centrada específicament en resoldre tots els dubtes sobre les clàusules sòl als interessats. Al voltant de 40 persones van assistir a la xarrada, que va ser presentada per Laura Acuña, directora de l’àrea de Benestar Social, i va comptar amb la intervenció de tres advocades i mediadores competents en la matèria, les almussafenyes Clara i Paula Gomar i la lletrada Ana Mir.

Les professionals responsables del Serviei de Mediació de Conflictes de l’ajuntament van especificar a quins casos afecta la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Unió Europea. A més, van tranquil·litzar la població assegurant que “no hi ha terminis per a efectuar la reclamació de les clàusules, però els bancs han de respondre per escrit, en un període màxim de tres mesos, a estes peticions”. D’altra banda, van subratllar el fet que “algunes clàusules són fàcilment detectables en les escriptures de préstec hipotecari, però altres apareixen encobertes en l’articulat i necessiten ser localitzades per experts”.

Degut a la gran demanda sorgida després de l’obertura d’esta línia d’assessorament gratuït i la sol·licitud d’entrevistes personalitzades que es duran a terme amb els ciutadans, el consistori va organitzar esta trobada amb especialistes per a informar sobre els contractes hipotecaris afectats. Durant les cites individuals, les advocades facilitaran als veïns l’opció d’exigir a les entitats bancàries la devolució d’estos interessos, abonats injustament, seguint el protocol legal.

Deixa el teu comentari