Al voltant de 700 persones han rebut en la Comunitat Valenciana aquest diumenge la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus

Al voltant de 700 persones van rebre aquest diumenge en la Comunitat Valenciana la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus. El procés de vacunació es va iniciar a les 9.53 amb l’arribada de les vacunes al centre de distribució de València, des d’on partiren en direcció a les set residències lliures de COVID-19 on va començar la vacunació. El procés es va iniciar en residències d’Alacant, Sant Vicent del Raspeig, Torrent, Rafelbunyol, Benissanó, Almassora i Borriana. 

La primera persona de la Comunitat Valenciana a ser vacunada va ser Batiste Martí, de 81 anys, en la residència de Rafelbunyol, mentre que en una residència de Sant Vicent del Raspeig (Alacant) el primer vacunat va ser  Salvador Brotons, de 65 anys, natural de Castalla. A la província de Castelló, la primera persona vacunada, en una residència de Borriana, Benilde Domingo Monferrer, de 86 anys, nascuda a Benafigos. 

Passades les tres de la vesprada es va donar per conclosa la vacunació en aquesta primera jornada. Igual que la resta de persones vacunades aquest diumenge amb la primera dosi de la vacuna Pfizer, aproximadament el dilluns 18 de gener rebran la segona dosi, amb el que quedaran immunitzades definitivament contra el coronavirus. 

Aquest dilluns continua el procés amb la recepció de 10.000 dosi a Alacant, 5.000 a Castelló i 16.000 a València, amb la intenció que, abans de Reyes, estiguen vacunades, almenys, les residències que en aquest moment es troben lliures de COVID-19, per a, a mitjan gener, poder haver administrat la primera dosi a la totalitat de les residències de la Comunitat Valenciana. Al llarg del  primer dia no s’ha reportat de moment cap efecte secundari entre les persones vacunades.

Els equips de vacunació de la Conselleria de Sanitat han explicat que, entre les persones que han rebut ja aquesta primera dosi de la vacuna, “s’ha observat satisfacció general com a tònica dominant” al mateix temps que destaquen que “la vacunació s’ha dut a terme amb total normalitat i amb el ritme previst per a aquesta primera jornada de diumenge”. 

Deixa el teu comentari