Alaquàs ha celebrat amb èxit la primera experiència formativa en línia posada en marxa per l’Escola de Famílies Virtual

Un total de 23 persones han participat de  manera activa en el primer programa formatiu posat en marxa per l’Escola de Famílies Virtual, una iniciativa de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives de l’Ajuntament d’Alaquàs creada per a facilitar l’educació des del nucli familiar i dirigida també a persones professionals

Alaquàs ha celebrat amb èxit la primera experiència formativa en línia posada en marxa per l’Escola de Famílies Virtual, una iniciativa de l’Ajuntament d’Alaquàs a través de les regidores de Benestar Social i d’Educació i en concret de la Unitat de Prevenció Comunitària. Un total de 23 persones, entre famílies i persones professionals vinculades a les àrees d’educació, benestar social i sanitat, han participat de manera activa en les jornades.

El programa formatiu ha tingut com a tema central la sexualitat per a les famílies i l’objectiu ha sigut donar suport, formació i acompanyament en el procés educatiu de les famílies respecte a la sexualitat. Les jornades es van iniciar el 25 de novembre amb la inauguració virtual a càrrec de la regidora de Benestar Social, Elena Solís.

 “Sexualitat, des de quan? Les coses que ens preocupen” va ser la primera xerrada a través de la qual es va oferir una major comprensió i al que anomenem sexualitat. La segona jornada va tindre lloc el dimecres 2 de desembre sota el títol “Allò important i allò urgent. La sexualitat: camí de descobriment”. La tercera sessió es va celebrar el dimecres 9 de desembre i en ella es va parlar sobre les “Relacions afectives, amor i relacions sexuals. De qui t’enamoraràs”. Les sessions van finalitzar el dimecres 16 de desembre amb “Tres aspectes sexuals: La salut física i reproductiva, la necessària igualtat entre els sexes, la importància de les relacions sanes i respectuoses”. La clausura va tindre lloc aquest mateix dia a càrrec de la Regidora d’Educació, Marian Espert.

Les jornades han sigut impartides per Manolo Martínez Garrido, tècnic de prevenció de la U.P.C.C.A de l’Ajuntament d’Alaquàs i han comptat també amb la col·laboració de la treballadora social del Servei Municipal d’Atenció a les Víctimes de Violència de Gènere, Rosa Fenollosa Abellán, l’agent d’igualtat de la Unitat d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alaquàs, Mila Socuéllamos i Amparo Martí Hugue, infermera de la Unitat de Salut Sexual i Reproductiva d’Alaquàs. Les trobades han tingut un enfocament tant teòric com pràctic, fent ús de material àudiovisual per tal de poder reconéixer i fer més visibles i adaptables les pautes educatives amb les quals poder tindre el suport dia a dia en aquesta tasca educativa.

Es tracta d’una formació dirigida a famílies però oberta també a professionals de l’àmbit educatiu, social, sanitari, policial, social i a la població en general que tindrà continuitat al llarg del curs. L’Ajuntament d’Alaquàs té previst realitzar una segona formación durant el segon trimestre que versarà sobre les drogues i una altra tercera en al qual es tractaran qüestions relacionades amb les TRIC (Tecnologies+Relacions+Informació+Comunicació) per tal de realitzar una aproximació a les noves tecnologies, els jocs, les apostes en línia i les xarxes socials.

L’Escola de Famílies Virtual té per objectiu oferir uns coneixements bàsics que possibiliten l’adquisició de ferramentes per a facilitar l’educació des del nucli familiar de filles i fills, aportant coneixements i habilitats adequades per a persones a càrrec de menors. Els coneixements i proposes educatives que es plantegen estan pensades per a poder ser aplicades a qualsevol edat i poder assumir els processos educatius a les diferents etapes de maduresa de cada xiquet, xiquetao jove.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.