Alaquàs posa en marxa la campanya “Tenim raons de pes” per a promoure el reciclatge d’envasos de vidre durant el Nadal

Es tracta d’una iniciativa de l’entitat Ecovidrio per a sensibilitzar i conscienciar la ciutadania en aquesta època de l’any. S’inicia hui 23 de desembre i finalitzarà el 6 de gener

laquàs ha posat en marxa la campanya “Tenim raons de pes” promoguda per l’entitat Ecovidrio amb la col·laboració l’Ajuntament d’Alaquàs. Es tracta d’una campanya creada amb l’objectiu de promoure el reciclatge d’envasos de vidre i conscienciar la ciutadania sobre la importància d’aquesta pràctica tan necessària en unes dates en les quals es consumeix el 20% del vidre que es recicla en un any.

La iniciativa comença hui 23 de desembre i finalitzarà el 6 de gener. Per al desenvolupament de la campanya, Ecovidrio ha distribuït tres contenidors de reciclatge en diferents punts de la població: carrer Cid cantó amb carrer Cuenca, avinguda Vicente Andrés Estellés (al costat del Mercat Municipal) i al carrer Miguel Adlert Noguerol. Els contenidors estan decorats amb la imatge de la campanya i en ells es poden llegir diferents missatges sobre el reciclatge d’envasos de vidre i la preservació del medi ambient. Totes les persones que ho desitgen podran dipositar els seus envasos de vidre en ells.

L’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura i el regidor de Medi Ambient, Sebastián Ruiz, s’han desplaçat hui fins als contenidors per a conèixer la iniciativa i animar la ciutadania a aquesta pràctica responsable.

Així mateix, en els voltants dels contenidors, un grup d’educadors ambientals informaran les veïnes i veïns sobre els beneficis ambientals del reciclatge d’envasos de vidre i repartiran originals marcapàgines amb la imatge de campanya i amb missatges sobre sostenibilitat. En concret estaran el dissabte 26 de desembre de 10.00 a 14.00 hores i el dimarts 29 de desembre de 16.00 a 20.00 hores.

Dades de reciclatge de vidre a Alaquàs

Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2019, els i les ciutadanes d’Alaquàs van reciclar un total de 335.976 quilògrams d’envasos de vidre. Això suposa que cada persona va reciclar una mitjana de 11,4 quilograms de vidre.

Respecte a la quantitat de contenidors, Alaquàs se situa amb una mitjana de 271 habitants per unitat, comptant en l’actualitat amb un total de 109 iglúes per als residus d’envasos de vidre instal·lats al  municipi.

Beneficis mediambientals del reciclatge de vidre

El vidre que es diposita en els contenidors es recicla al 100% i s’utilitza per a la fabricació de nous envasos, de manera indefinida i sense perdre les propietats originals. Reciclant vidre evitem el creixement dels abocadors. Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. Si s’utilitza vidre reciclat en la fabricació de nous envasos s’evita l’extracció de matèries primeres de la naturalesa, evitant l’erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn. A més, es minimitza l’emissió de CO₂ en el procés de fabricació i s’estalvia energia

Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre a Espanya. En 1997, després de l’aprovació de la Llei d’Envasos i Residus d’Envasos en 1997 i la posada en marxa de les seues operacions el 1998, es va convertir en l’entitat gestora d’un model de reciclatge que garanteix un servei complet i al qual té accés tota la ciutadania. En termes de finançament, 8.000 companyies envasadores fan possible, amb la seua aportació a través del punt verd, el sistema de reciclatge.

La tasca d’Ecovidrio destaca per garantir el reciclatge d’alta qualitat a través del contenidor, potenciar les infraestructures de contenidors i recollida, invertir en plans i recursos destinats a incrementar el reciclatge d’envasos de vidre en l’hostaleria, mobilitzar la ciutadania a través de campanyes de sensibilització i promoure la prevenció i el disseny dels envasos.

En les últimes dues dècades el sistema d’Ecovidrio ha permès el creixement exponencial de la taxa de reciclatge passant d’un 31,3% l’any 2000 al 76,8% en 2018, últimes dades oficials segons el Ministeri per a la Transició Ecològic i Repte Demogràfic (MITERD). El reciclatge d’envasos de vidre és un element fonamental per a contribuir al desenvolupament sostenible, fomentar la transició cap a l’economia circular i lluitar contra el canvi climàtic. A més, el reciclatge d’envasos de vidre és una activitat que dóna suport al compliment de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, concretament, redunda sobre els objectius (11) Ciutats i comunitats sostenibles, (12) Producció i consum responsables i (13) Acció pel clima.

Deixa el teu comentari