Alberic acull una jornada d’educació inclusiva

L’Ajuntament d’Alberic, en col·laboració amb el Centre de Formació, Innovació i Recursos Educatius (CEFIRE) i la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana celebra per primera vegada baix el nom de “Jornades d’inclusió: procés transformador de l’escola al segle XXI “, diferents activitats encaminades a millorar la formació del professorat dels centres educatius de la Comunitat Valenciana. Les jornades es dividiran en ponències i tallers i es realitzaran a la sala de plens de l’Ajuntament d’Alberic els dies divendres 5 i dissabte 6 d’abril, i s’espera l’assistència d’unes 200 professores i professors.

Divendres a les 5 de la vesprada es farà el lliurament de documents i acreditacions i posteriorment, a les 17:30 hores es procedirà a la presentació de les jornades a càrrec de Toño Carratalà, alcalde de la localitat; Pedro Sigler, sotsdirector general de formació del Professorat de la Conselleria d’Educació; i Toni Pérez, director del CEFIRE de Xàtiva.

A continuació es durà a terme la primera ponència del curs: “Els reptes de l’escola del segle XXI: Redireccionar les mirades, canviar les pràctiques educatives cap a la inclusió”, a càrrec de Coral Elizondo, Orientadora de EOIP de la Comunitat d’Aragó. Dissabte les jornades començaran a les 9 del matí amb el lliurament de documentació i acreditacions i a les 9:15 hores començarà la primera activitat que consistirà en un taller pràctic que servirà per donar les claus per a la inclusió.

De 11:30 a 12:00 hores hi haurà un descans i al migdia es tornarà a reprendre el taller amb la segona part, que tractarà sobre les claus del procés ensenyament-aprenentatge amb propostes metodològiques inclusives, programació multinivell i avaluació inclusiva. Coral Elizondo, la ponent del curs, és diplomada en EGB especialitat de ciències, pedagogia terapèutica i música i és llicenciada en psicologia especialitat en psicologia educacional per la Universitat de Saragossa. A més, va ser directora del Centre Aragonès de Recursos per a l’Educació Inclusiva durant 5 anys i va dirigir el CEIP Puerta de Sancho entre 2007 i 2012.

Elizondo és una pionera en la defensa de l’Educació Inclusiva com una necessitat dins d’una societat diversa, canviant i globalitzada per donar resposta a tot l’alumnat dins l’aula ordinària. A més, és ferma defensora de la idea que l’escola necessita una transformació i el professorat és un dels pilars fonamentals juntament amb el suport de les famílies perquè la mateixa siga possible.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.