Alberic presenta els llibres guanyadors dels Premis Literaris 2014

L’ajuntament publica els títols guanyadors de Maria Carme Arnau i d’Artur Richart

El alcalde, Toño Carratalá, junto a los autores ganadores en 2014 (1)El saló de plens de l’Ajuntament d’Alberic acull dimecres, a partir de les 19:30 hores, la presentació de diverses de les obres que es van imposar en els Premis Literaris organitzats per la localitat en 2014. Seran les obres de Maria Carme Arnau Orts titulada “Aquest so entre el no-res i l’infinit” (que va aconseguir el Premi Francesc Badenes Dalmau de Poesia d’Alberic) i el llibre “Burak”, d’Artur Richart Estrela, que es va fer amb el certamen Rafael Comenge de Narrativa Curta.

Maria Carme Arnau és llicenciada en Psicologia i Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de València. Diplomada en Professorat d’Educació Bàsica, ha treballat en diversos seminaris de recerca educativa. És professora associada en la Facultat de Psicologia de la Universitat de València. Com a poeta compta amb una obra important, amb títols com “Elogi de la constància”, “Homenatge a Maria Mercè Marçal”, “Poemes d’un segle”, “Versos per a Marc”, “Homenatge a la paraula”, “Testimoni cívic de Santiago Bru i Vidal”, “Solcs de paraules, 20 anys de poesia a la Universitat”, “De formes i de poesia” o “Vosaltres les paraules”.

Arturo Richart Estrela va néixer a Alberic el 12 d’octubre de 1950 i va ser mestre en el Col•legi Rafael Comenge de la localitat riberenca. Va passar també com a professor per centres de Massalavés o Sabadell i des de 1977 al 2011 va estar en el Rafael Comenge d’Alberic, on es va jubilar. En 2012 també va guanyar el mateix premi en la seva localitat amb l’obra “Trossos i mossos d’un ahir”.

L’Ajuntament d’Alberic va donar recentment a conèixer les bases de participació de la que serà la 44ª edició dels Premis Literaris d’Alberic, en la qual participen anualment desenes dels millors escriptors i escriptores del panorama nacional. El certamen pretén ser un homenatge als intel•lectuals i escriptors de la localitat que al llarg de la història han destacat per la seua obra literària o periodística o per la seua aportació en l’àmbit de la cultura, del pensament o de la recerca. Destaquen entre ells Antonio Lloret Martí, Fermín Gonzalo Morón, Rafael Comenge Dalmau, Francesc Badenes Dalmau, Vicente Jacinto Pérez, Elías Cerdà Ramohí, Pedro Nolasco Calvet Egea, Rafael Chalver Conca, Fernando Cubells Martínez y Consuelo Aranda Palacios, Ramón Arnau García i Antoni Sanchis Martínez.

El termini de presentació d’obres finalitzarà el dia 6 de maig de 2016, a les 15 hores, sent presentades en el Registre d’Entrada de l’ajuntament. Els Premis Literaris d’Alberic comptaran amb quatre modalitats: els Rafael Comenge de Narrativa Curta, els Francesc Badenes Dalmau de Poesia i els Rafael Giner per a escolars, a més d’un nou que serà el premi Alberic d’Assaig en homenatge l’alberiqueny Francesc Badenes Dalmau, del que l’any pròxim es commemora el centenari de la seua defunció. Els dos primers concursos estaran dotats amb premis en metàl•lic de 1.500 euros més trofeu, mentre els escolars guanyadors rebran lots de llibres de lectura.

Deixa el teu comentari