Alberto Cotó, campió del món en càlcul mental, visita els alumnes de l’IES d’Almussafes

El Departament de Matemàtiques del centre educatiu ha organitzat les dues conferències.

És considerat el calculista més ràpid del món, una reconeguda calculadora humana

Alberto Coto, amb quocient intel•lectual 156 en l’escala Stanford- Binet, és capaç de sumar 100 dígits en 17 segons; aquest és el seu últim record guinees; però ha batut rècords mundials en 14 ocasions.

Alberto Coto ha estat a Almussafes per mostrar als alumnes de l’institut on està la clau de la seua rapidesa, perquè aquest calculista suma amb la mateixa rapidesa que la majoria de nosaltres llegim. De ben menut va aprendre a jugar amb els números i a guanyar a les cartes contant.

Alberto Coto, nascut en Astúries, ha sigut campió del món en càlcul mental en set ocasions i acumula dos ors en l’olimpíada de l’esport mental, un fet que el converteix en un dels més importants calculistes de la història.

Els alumnes de l’institut d’Almussafes han participat de conferència impartida per Alberto Coto, qui de manera senzilla i informal i amb tan sols una pissarra blanca al centre de l’escenari, els ha explicat com les matemàtiques formen part del nostre dia a dia, motivant-los així a descobrir-les.

Alberto Coto ha participat al llarg de la seua trajectòria en diferents programes televisius, és més la seua carrera com a calculista va començar en 1998 després d’aconseguir el primer premi en el programa de televisió espanyola ¿Qué apostamos?.També és autor de 12 llibres, alguns d’ells amb la categoria de best seller.

Deixa el teu comentari