Alboraia llança una campanya de conscienciació per al Dia contra la Violència de Gènere

La iniciativa del municipi per a aquest 25 de novembre tracta de donar visibilitat i consciència social sobre la violència de gènere menys visible i més utilitzada, en general per la joventut.

La campanya “No eres tu sóc jo” llançada a través de la regidoria d’Igualtat i Joventut de l’ajuntament d’Alboraia visibilitza a través de diverses accions tant culturals com socials el que comunament es coneix com fer llum de gas o gaslighting, i tracta sobre els processos de manipulació o abús mental que pateixen les víctimes de maltractaments.

La regidora d’Igualtat, Zeudy Estal apunta que dins de la programació hi hauran diverses accions culturals al carrer que seran sorpresa. La regidora comenta que “enguany la gent jove del municipi ha volgut participar i donar veu a l’abús psicològic i ens estan ajudant a traure una campanya amb gran impacte i ens ajudarà a visibilitzar i conscienciar sobre aquest problema”.

El Consistori ha plantejat diferents activitats com un curs de defensa personal femenina en línia que realitzarà el club esportiu Ronin Patacona, que va esgotar les places en poques hores.

Diverses exposicions a la Casa de la Cultura José Peris Aragó; la primera del 20 al 27 de novembre sobre l’escriptora valenciana “Carmelina Sánchez Cutillas” i la següent, “VulvaLove”, de Laura Serradilla,que se celebrarà en el mateix edifici, del 23 de novembre al 18 de desembre.

D’altra banda, el 25 de novembre es realitzarà la lectura del manifest institucional contra la violència de gènere, a la Casa de la Cultura i a més es donarà pas al lliurament dels premis del concurs de fotografia “Dóna’m una Història”. Aquest concurs tracta de mostrar el paper de la dona en la societat, a través d’una fotografia. Qualsevol persona de 12 a 30 anys pot participar fins al 15 de novembre en qualsevol de les dos categories. Les bases del concurs estan en la web municipal de l’Ajuntament i en el instagram de la regidoria de Joventut @alboraiajove

El divendres 27 de novembre, el Teatre l’Agrícola acollirà l’espectacle “Cul Kombat”, una obra dirigida a públic adult, que reivindica l’eliminació de les categories i que, al mateix temps, denúncia els abusos per ser etiquetada ‘dona’. Així mateix el diumenge 29 de novembre, en el mateix teatre es projectarà la pel·lícula “Tomboy”, apta per a tots els públics. Les entrades estaran disponibles, tant de l’obra de teatre com de la pel·lícula, en la web municipal: www.agendaalboraya.com

Deixa el teu comentari