Alboraia prepara unes platges segures per a la temporada d’estiuL’Ajuntament d’Alboraia ha adequat les seues platges i prepara als seus equips de seguretat i salvament

L’Ajuntament d’Alboraia ha adequat les seues platges i prepara als seus equips de seguretat i salvament

La temporada de bany comença aquest cap de setmana a les platges de la Patacona i Port Saplaya.

L’Ajuntament d’Alboraia va establir la temporada passada un Pla de Contingència enfront del Coronavirus per a unes platges segures. Enguany també s’utilitzarà per a establir els protocols a aplicar en qüestió d’organització, neteja i seguretat.

Els treballs d’anivellament de l’arena i preparació de l’equipament s’estan realitzant a les platges alboraieres per a tindre’l tot llest.

Equips de salvament i socorrisme

S’han realitzat les proves per a la contractació de 22 socorristes, 4 patrons d’embarcació i una persona al comandament de la coordinació. Els i les aspirants a socorristes han realitzat proves de selecció com a natació, carrera i Reanimació Cardio Pulmonar.

També es contractarà 4 Tècnics d’Emergències Sanitàries i 4 Diplomades Universitàries en Infermeria. Miguel Chavarría Díaz, alcalde d’Alboraia, ha donat hui la benvinguda a l’equip i ha agraït el seu treball per a fer la temporada de bany segura un any més.

A partir del 15 de maig ja hi haurà servei de socorrisme i salvament els caps de setmana, que passarà a ser ininterromput a partir del 31 de maig. La Policia Local d’Alboraia també reforçarà la seua presència en platges, com és habitual amb l’arribada de la nova temporada.

Platges segures: instal·lacions, accessibilitat, i reforç de la neteja

Les instal·lacions temporals (dutxes, passarel·les, etc.) i els “quiosquets”, començaran el seu muntatge el dia 15 de maig, i estaran disponibles fins al 15 d’octubre. Es disposarà unes passar-los més amples i accessibles en alguns punts de les platges.

D’altra banda EGUSA S.L.O incorporarà a 12 persones més en el seu Pla d’Ocupació 2021, per a donar suport a la neteja a les platges, accessos, camins, parcs i passejos marítims. També s’augmentaran els contenidors a les platges.

Un altre reforç a la seguretat ha sigut la instal·lació d’una línia d’abalisament al costat de l’espigó de Port Saplaya, per a evitar que la gent s’endinse en zones amb corrents perillosos.

Informació i servei a la ciutadania

A partir de l’1 de juny s’incorporarà el personal de les oficines Tourist Info, tant en Port Saplaya com Patacona, que donaran informació turística a totes les persones que el requerisquen, respectant els protocols sanitaris.

Un altre any més s’han establit estrictes protocols de neteja i mesures sanitàries, mesurant la temperatura de les persones que acudisquen a la posta sanitària, entre altres actuacions.

Deixa el teu comentari