Alcàntera de Xúquer estalviarà un 70% en la factura elèctrica

Alcàntera de Xúquer renovarà l’enllumenat públic, substituint 359 fanals per bombetes LED, una tecnologia més potent, més respectuosa amb el medi ambient i que permetrà un estalvi anual de 29.207 euros en la factura de la llum. El benefici d’aquesta modernització no sols serà econòmic, ja que la població consumirà 140.580 kWh menys. Actualment, el consistori paga 41.724 euros, per la qual cosa passarà a abonar un 70% menys.

La reforma tindrà un cost de 145.000 euros i s’inclou dins del Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM) de la Diputació de València. L’obra, que està prevista que comence en les pròximes setmanes, inclou la substitució d’equips auxiliars, la reparació de línies elèctriques, la reforma de quadres de comandament, la reconstrucció de les columnes o bàculs, l’arreglament de la “puesta a tierra” i dels actes vandàlics i la realització contínua d’inspeccions.

D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Alcàntera de Xúquer substituirà un sistema totalment obsolet per una il·luminació més sostenible, moderna, eficient, intel·ligent i de futur. A més, serà menys contaminant, ja que deixaran d’emetre’s a l’atmosfera uns 54.119 quilograms de CO2, i tindrà un menor cost per a la localitat. «Els veïns i veïnes podran gaudir d’una bona il·luminació. Al ser un import subvencionat, suposarà un benefici immediat per a les arques municipals. L’estalvi anual ens permetrà destinar eixos diners a altres iniciatives que estan encaminades a millorar la qualitat de vida dels nostres habitants. Eixe és el camí que hem seguit des del principi de la nostra legislatura», assegura l’alcalde d’Alcàntera de Xúquer, Julio García.

Deixa el teu comentari