Alcàsser convoca el ‘Premi de Relats Curts Carme Miquel’

L’objectiu és sensibilitzar a la societat de la necessitat de continuar avançant en la consecució de la igualtat


El termini per a participar finalitza el pròxim 21 de març

Alcàsser, a través de l’àrea d’Igualtat, ha recuperat el concurs de relats curts, amb l’objectiu de sensibilitzar a la societat en la necessitat de continuar avançant en la consecució de la igualtat. No obstant això, aquesta edició arriba amb novetats. D’una banda, s’ha acordat canviar el seu nom a ‘Premi de Relats Curts Carme Miquel’, en reconeixement pòstum a la mestra i escriptora Carme Miquel que «a més de ser veïna del nostre poble i un referent en l’activisme social, pedagògic i lingüístic, la seua empremta ha quedat en la comunitat educativa local», explica la regidora d’Igualtat Cristina Lucendo.

Però, a més, una altra de les novetats d’aquesta edició és la creació de tres categories per a ampliar la participació. Així, hi haurà una categoria Infantil (de 6 a 12 anys); una altra Juvenil (de 13 a 18 anys); i, finalment, la d’Adults. En el cas dels centres educatius, el professorat haurà de fer una preselecció d’un màxim de tres relats curts per classe, i presentar-los en la categoria que corresponga.

Per a participar, serà necessari enviar el relat curt – escrit en valencià o castellà – a biblioteca@alcasser.es, i adjuntar dos arxius: un amb el relat, preferentment en PDF, i encapçalat amb el títol i el pseudònim de l’autor o autora; i l’altre arxiu amb les dades personals, direcció i número de telèfon. En el cas dels treballs escolars, es podran presentar a la biblioteca, amb un sobre tancat, i especificant ‘I Concurs de Relats Curts, Gestos per la Igualtat, #totsuma’. Cada autor o autora només podrà presentar un relat.

Quant a les característiques del relat curt, les bases estableixen que l’extensió no podrà superar les quatre pàgines, i hauran de presentar-se mecanografiats per una cara amb marges de 2,5 cm, espai interlineal mitjà i tipus de lletra Arial amb grandària 12. Aquestes normes no s’aplicarà per als relats infantils, que podran estar escrits a mà amb lletra llegible.

El jurat, format per una agent d’Igualtat, una treballadora de la Biblioteca, una professora de FPA, una persona del col·legi de La Figuera i la regidora d’Igualtat, valoraran la qualitat literària del relat, així com la temàtica, «que haurà d’abordar situacions, reals o fictícies, que ens acosten a una igualtat real entre homes i dones», assenyala Lucendo. Per descomptat, les obres hauran de ser originals, i no haver sigut premiades en altres concursos.

El termini per a participar acabarà el pròxim 21 de març. A partir d’aqueix moment, es coneixeran els relats guanyadors, i es procedirà al lliurament dels premis. En aquest sentit, s’han establit dos premis per categoria: per als primers premis, una targeta regale de 150 euros per a consumir en els comerços locals i per als finalistes una altra targeta regale de 100 euros.

L’alcaldessa d’Alcàsser Eva Zamora ha valorat positivament aquesta iniciativa, emmarcada dins de la campanya del 8-M, ja que «des de l’equip de govern sempre hem centrat els nostres esforços a construir una societat més igualitària i, amb aquest concurs, fem un pas més».

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.