Aldaia i Alaquàs tindran cadascuna Farmàcia de Guàrdia independent a partir de gener de 2021

Aquesta mesura respon a una necessitat i una reivindicació històrica per part de totes dues localitats

El Col·legi Oficial de Farmacèutics ha remés als ajuntaments d’Aldaia i Alaquàs el calendari per a l’any 2021 en el qual es materialitza la petició dels alcaldes de comptar amb una farmàcia de guàrdia en cadascun dels municipis diàriament, i no un establiment compartit com fins ara. Totes dues poblacions sumen uns 60.000 habitants i compten amb nuclis urbans separats per les vies del tren. Així, a partir del pròxim 1 de gener els veïns i veïnes dels dos municipis podran accedir a una farmàcia de guàrdia en la seua població durant els 365 dies de l’any.

Guillermo Luján assenyala que «es tracta de la solució d’una demanda històrica que resol el greuge comparatiu que actualment pateixen els veïns d’Aldaia i Alaquàs respecte a altres localitats similars».

Per part seua, Toni Saura destaca que «la qüestió més important és que els veïns i veïnes de totes dues poblacions tindran un millor servei farmacèutic, més important ara, si cap, a causa de la pandèmia».

Lluita compartida

Tots dos consistoris han mantingut una lluita conjunta a través de la qual s’ha aconseguit l’objectiu de disposar d’una farmàcia de guàrdia única en cada localitat. Des de la seua arribada al govern dels seus municipis, Luján i Saura han mostrat la seua preocupació sobre aquesta qüestió i han fet extensiva aquesta reclamació a totes les institucions. «La meitat dels dies de l’any les persones que necessiten un medicament a la nit tant a Aldaia com a Alaquàs, en festiu o caps de setmana, es veuen obligades a desplaçar-se a la farmàcia de guàrdia de localitat veïna, que en moltes ocasions es troba a una distància desmesurada», expliquen els edils.

Deixa el teu comentari