Aldaia se suma a la nova campanya de prevenció de la UPCCA “Aquest estiu toca”

Les Unitats de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de la Comunitat Valenciana treballen conscients de la difícil situació que la població està vivint a conseqüència de la COVID-19

Les UPCCAs de la Comunitat Valenciana, en col·laboració amb distints ajuntaments com el d’Aldaia, han decidit llançar la campanya “Aquest estiu toca”, amb l’objectiu de visibilitzar i donar continuïtat a totes eixes conductes saludables redescobertes i a les quals se les va dedicar més temps per les restriccions.

Durant la pandèmia, i sobretot en el confinament, van disminuir les borratxeres en la joventut, passant del 46,2% al 25,3% en els homes, i del 41,3% al 22,8% en les dones. Aquestes xifres suposen una caiguda del 44% al 23% de mitjana, aproximadament. No obstant això, la retirada de l’estat d’alarma posa en perill aquest avanç en els comportaments saludables, augmentant la probabilitat de consums de risc en temps d’oci.

Amb la relaxació de les mesures contra la COVID-19, els i les joves es troben amb la possibilitat de retrobar eixa anhelada normalitat, la qual cosa pot afavorir no només la reaparició del fenomen “Botelló”, sinó el consum d’altres drogues, legals i il·legals, i situacions on realitzar els primers consums experimentals.

Per això, aquesta campanya busca fomentar eixes maneres de gaudir que ajudaven a afrontar els dies més tristos: l’esport, la naturalesa, les joies de la nostra terra, les converses llargues amb amics i amigues… Una sèrie d’activitats que suposen sumar factors de protecció i restar factors de risc en el desenvolupament de la joventut.

Des de la UPCCA volen agrair a la ciutadania l’esforç realitzat, i aquest estiu en especial a la joventut, un sector que s’ha vist privat de les opcions d’oci comunitari i les relacions interpersonals, sabent de la importància d’aquests factors en l’adolescència. Ara que podem eixir i gaudir, aquest estiu toca viure sense alcohol, sense drogues, amb responsabilitat.

Comenta la notícia