Alfafar crearà la regidoria de Compromisos de Desenvolupament Sostenible

A més d’aquesta nova regidoria per al foment de polítiques sostenibles, el nou equip de govern de l’Ajuntament d’Alfafar també comptarà amb una regidoria d’Economia Circular i de Responsabilitat Social Corporativa.
La nova àrea de Compromisos de Desenvolupament Sostenible gestionarà l’aplicació a Alfafar d’accions per al foment d’un desenvolupament respectuós amb el medi ambient i el compliment dels 17 objectius de Desenvolupament Sostenible que planteja l’ONU per a 2030.

L’Ajuntament d’Alfafar crearà amb l’inici del nou equip de govern la regidoria de Compromisos de Desenvolupament Sostenible. La creació d’aquesta nova àrea, des de la qual s’implementaran accions per al compliment dels objectius per al Desenvolupament Sostenible, se suma a dues noves regidories d’Economia Circular i de Responsabilitat Social Corporativa.

Amb l’objectiu de continuar treballant per a aconseguir un Desenvolupament Sostenible que implica l’esfera econòmica, social i ambiental, la nova regidoria de Compromisos de Desenvolupament Sostenible de l’Ajuntament d’Alfafar s’encarregarà d’impulsar plans o accions per a aconseguir que Alfafar siga un municipi amb un creixement sostenible i respectuós amb l’entorn ambiental i social, així com de verificar que es complisquen els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible que planteja l’Organització de les Nacions Unides (ONU) en la seua Agenda per a 2030.

Els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU (ODS) per a 2030 impliquen un compromís comú i universal de les diferents administracions públiques per a l’adopció de mesures amb les quals posar fi a la pobresa, garantir una prosperitat sostenible i protegir el planeta. Aquests obliguen a l’aplicació de polítiques i al desenvolupament de conductes i comportaments per a aconseguir la sostenibilitat social, econòmica i mediambiental.

Garantir i promoure una vida saludable, aconseguir la igualtat de gèneres, la gestió sostenible de l’aigua, el foment del creixement econòmic inclusiu i sostenible, la presa de mesures contra el canvi climàtic o la promoció de societats inclusives i sostenibles són algunes de les 17 metes que proposa l’ONU.

La creació de la Regidoria de Compromisos de Desenvolupament Sostenible se suma també a dues noves àrees del futur equip de govern de l’Ajuntament d’Alfafar des de les quals afermar i contribuir a les accions del consistori vinculades al Desenvolupament Sostenible i la millora social, econòmic i ambiental del municipi, com són les regidories d’Economia Circular i de Responsabilitat Social Corporativa.

Deixa el teu comentari