Alfafar realitzarà inversions per valor de més de 4,5 milions d’euros

El ple de l’Ajuntament d’Alfafar ha aprovat un crèdit per a destinar a inversions per valor de 4.559.712,03 euros, destinat a cinc inversions en el municipi


La proposta suposarà la realització i finalització d’obres històriques com la compra de l’edifici Meral, la rehabilitació de l’Alqueria del Pi o del centre municipal Tauleta de Serveis Socials, Escola d’Adults i Associacions

Alfafar ha aprovat en ple un crèdit per a realitzar cinc inversions per valor de 4.559.712,03 euros, destinats a diverses accions com la compra de l’Edifici Meral, la rehabilitació de l’Alqueria del Pi, la del centre municipal Tauleta de Serveis Socials, Escola d’Adults i Associacions, la compra de terrenys per a la construcció d’una residència de majors amb centre de dia i la segona fase d’implantació del contenidor marró en el municipi. La proposta, portada al ple per la regidoria d’hisenda, ha tirat avant amb els suports del Partit Popular i de Compromís per Alfafar, i els vots en contra d’Unides Podem i del PSOE d’Alfafar.
Esta proposta recull diverses reivindicacions històriques de la ciutadania del municipi, destacant la compra de l’edifici Meral en el Barri Orba, un espai social, cultural i associatiu situat en la Plaça Poeta Miguel Hernández únic en aquesta zona. Aquest espai serà reformat i suposarà la centralització dels serveis administratius existents en el Barri Orba, a més de continuar sent utilitzat per les associacions culturals i socials per a les seues activitats i reunions. L’adquisició en propietat de l’edifici suposarà una inversió de 750.000 euros. També adquireix especial rellevància la finalització de l’Alqueria del Pi, antiga alqueria situada en el centre del municipi i que es transformarà en un museu d’interpretació del cultiu de l’arròs i un centre cultural. Aquest projecte, pressupostat en més d’1.5 milions d’euros, serà completat amb 251.304’24 euros.

Altres dos actuacions socials marquen l’agenda d’inversions en els pròxims anys del municipi. D’una banda, la rehabilitació i conversió del complex de serveis socials Tauleta, que passarà a tindre les dependències de Serveis Socials i Educació, la nova Escola d’Adults i un espai per a associacions. Aquesta obra serà subvencionada amb 550.000 euros per part de la Conselleria d’Arquitectura Bioclimàtica, i suposarà una inversió per a l’ajuntament de 2.007.386’55 euros en la seua completa rehabilitació.
D’altra banda, i en execució d’una sentència després d’un procés iniciat pel constructor en 2010, l’ajuntament adquireix una parcel·la de més de 8.000 metres quadrats de sòl per a la construcció d’una residència de majors i centre de dia a Alfafar. Aquesta inversió, valorada en 1.504.401’15 euros, es posarà a la disposició de la Conselleria per a la construcció de la residència de majors, reivindicació històrica del municipi i de la comarca.
En últim lloc, i en compliment de les normatives sobre recollides de residus urbans, Alfafar completarà la segona fase d’instal·lació del contenidor de matèria orgànica en el municipi. Aquest contenidor, sobre el qual l’ajuntament ha realitzat una campanya durant tot 2020 sobre el seu ús i instal·lació, servirà per a recollir els residus orgànics que es generen en el domicili per al seu posterior tractament i ús com a compost, per a poder utilitzar-ho com a abonament o fertilitzant o usar-ho com a font generadora d’energia.
Amb aquestes inversions, Alfafar pretén fer un pas avant en la prestació de serveis públics, en un municipi completament sanejat econòmicament després de la greu situació econòmica de 2011, i sense augmentar els impostos a la ciutadania, mantenint els recursos propis del pressupost per a la prestació dels serveis actuals, i aconseguint finançament extern, a través d’aquest crèdit i de diverses subvencions, per a millorar-los i així començar a construir l’Alfafar del futur.

Deixa el teu comentari