Alfafar rep 57 sol·licituds del Pla Resistir els primers quinze dies

Les persones autònomes i micropimes poden presentar les seues sol·licituds fins al pròxim 24 de març a través de la seu electrònica.

En els primers 15 dies s’han resolt favorablement 11 sol·licituds, i es continuen gestionant i esmenant la resta de registres rebuts.

L’Ajuntament d’Alfafar ha rebut un total de 57 sol·licituds d’adhesió a les Ajudes Parèntesis del Pla Resistir de la Generalitat Valenciana de suport a les persones autònomes i microempreses d’Alfafar en els primers 15 dies de termini

El consistori ja ha resolt favorablement 11 de les sol·licituds, amb una inversió total de més de 25.000 euros. A més, les instàncies rebudes continuen en el procés administratiu i s’ha sol·licitat l’esmena de documentació en altres 10 peticions.

Aquesta setmana, la regidora de Comerç, Dolores Caballero, i l’alcalde d’Alfafar, Juan Ramón Adsuara, s’han reunit amb els representants de les Associacions de Comerciants del municipi per a valorar el progrés de les sol·licituds d’aquesta convocatòria d’ajudes i l’evolució de la situació actual.

D’acord amb les dades registrades, més del 80% de les instàncies rebudes corresponents a autònoms i microempreses dels sectors més perjudicats per la pandèmia, estan relacionades amb l’àmbit de l’hostaleria i la restauració.

Les persones interessades poden presentar les seues instàncies fins al pròxim 24 de març a les 23.59 a través de la seu electrònica de l’Ajuntament d’Alfafar, en https://alfafar.sedelectronica.es/. Les ajudes es concediran en règim de concurrència competitiva, amb criteri de valoració la data i hora d’entrada de les sol·licituds completes en el sistema.

Aquest programa d’ajudes directes està cofinançat entre la Generalitat Valenciana (62,5% dels fons), la Diputació de València (22,5%) i el propi consistori d’Alfafar (15%). L’Ajuntament d’Alfafar invertirà en aquestes ajudes un total de 85.099,20 euros, que se sumaran als fons provincials i autonòmics fins a sumar un total de 567.328 euros.

Les persones autònomes o microempreses beneficiares podran rebre una ajuda directa de 2.000 euros, que s’incrementarà en 200 euros addicionals per cada persona ocupada al seu càrrec, amb un màxim de 10 persones per empresa. Aquestes subvencions podran destinar-se a cobrir despeses corrents des d’abril de 2020, és a dir, des que es va iniciar la pandèmia.

Podran beneficiar-se d’aquestes ajudes els sectors més afectats, com són el de comerç al detall, hotels i allotjaments turístics, hostaleria, restauració i oci nocturn, activitats culturals i artístiques, o activitats esportives, recreatives i d’entreteniment, entre altres.
Pla Resistir

Les ajudes Parèntesis s’engloben dins del Pla Resistir, que té com a objectiu ajudar empreses, autònoms i treballadors a fer front a les restriccions que hui entren en vigor, especialment per als sectors de l’hostaleria, el turisme, l’oci i les activitats artístiques i culturals.

Aquest pla s’articula en quatre blocs: ajudes directes a empreses, autònoms i treballadors afectats per ERTO; ajudes específiques per a sectors amb un perjudici sostingut durant tota la pandèmia; nous instruments financers de l’Institut Valencià de Finances (IVF); i el fons de cooperació municipal, ajudes Parèntesi, acordat amb diputacions i ajuntaments.

Deixa el teu comentari