Alfafar restaurarà el monument de la sénia de la plaça Vicent Blanch

L’actuació, emmarcada en les Inversions Financerament Sostenibles (IFS) i aprovada en el Ple Municipal, contempla la reconstrucció de la peça amb idèntiques característiques i la rehabilitació de tot el sistema fix d’ancoratge de la sénia que està subjecta a les pedres.

El projecte, que compta amb un pressupost de 21.597,60 €, cerca preservar un monument amb una rellevància històrica i artística en el municipi.

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de la seua àrea d’Urbanisme, restaurarà el monument de la sénia situat en la plaça Vicent Blanch del municipi. L’actuació consistirà en la reconstrucció de la peça de la sénia amb idèntiques característiques a l’original i la rehabilitació del sistema fix d’ancoratge als suports de pedra del monument.

La sénia, per part seua, es reconstruirà amb fusta d’exteriors tipus iroko o equivalent en un taller i s’emportarà per al seu muntatge en l’emplaçament habitual del monument. L’acció contempla, a més, xicotetes reparacions en el suport de pedra.

Amb un pressupost de 21.597,60 €, l’actuació ha sigut aprovada en el Ple Municipal i es troba emmarcada en les Inversions Financerament Sostenibles (IFS).

La sénia, coneguda també com senia, es conserva en sec i realitza actualment un paper monumental, diferent al de la seua concepció funcional d’origen que era elevar l’aigua continguda en un pou fins a l’altura de vessament i utilització. Es tracta una sénia que va estar en ple funcionament fa prop de 200 anys procedia de la Partida de la Castañera d’Alfafar i va ser traslladada parcialment al seu emplaçament actual, la plaça de Vicent Blanch, perquè servira de monument en honor del “llaurador d’Alfafar”.

A través d’aquesta actuació, l’Ajuntament continua apostant per la posada en valor del patrimoni històric d’Alfafar.

Deixa el teu comentari