Alfafar se suma a l’organització del programa l’Horta Camina

L’Horta Camina cerca millorar la salut de persones amb unes certes patologies a través del foment de l’activitat física.


La participació en aquest programa podrà ser prescrita des dels centres de salut.


L’eficàcia del programa se seguirà amb avaluacions abans i després de les activitats, i requerirà de la participació d’almenys el 80% de les sessions.

L’Ajuntament d’Alfafar ha assistit a la primera reunió per a posar en marxa el programa l’Horta Camina juntament amb representants de l’àrea de Salut Pública d’Alzira, de l’Hospital Doctor Pesset Aleixandre, personal sanitari i els alcaldes d’Alfafar, Sedaví i Benetússer.

El programa l’Horta Camina cerca fomentar la millora de patologies a través del foment d’activitat física. Així, establint una periodicitat fixa de 2-3 dies a la setmana per a eixir a passejar al voltant de 4 quilòmetres. Les persones que participen en el programa comptaran amb una preavaluació i una postavaluació que permetrà analitzar la seua evolució i millora.

Amb aquesta iniciativa conjunta entre els consistoris i l’àrea de salut es busca que els centres de salut puguen prescriure als pacients participar en el programa, ja que afavoreix la millora de determinades patologies, com són la diabetis, la hipertensió, l’obesitat, la depressió o altres cardiopaties. També es recomana a dones embarassades i persones amb problemes d’aïllament i soledat.

Les persones participants hauran de comprometre’s a participar de manera constant, amb una assistència mínima al 80% de les activitats, perquè puga realitzar-se l’estudi de l’evolució.

Des de l’Ajuntament d’Alfafar continuem treballant en la millora de la qualitat de vida de les persones, i per això apostem en aquest programa que ja ha demostrat ser un èxit en altres municipis, permetent rebaixar fins a un 33% les consultes mèdiques.

Deixa el teu comentari