Alguns canvis adoptats a les Falles de València 2021 podrien haver vingut per a quedar-se

Si una cosa queda clara de la passada setmana fallera valenciana és que han sigut unes festes atípiques i excepcionals, plenes de modificacions, adaptacions i canvis. Canvis que potser que hagen vingut per a quedar-se, segons l’expressat per diferents autoritats del món faller en les últimes hores. 

El primer d’eixos canvis seria el de la descentralització de les mascletaes, amb la celebració de fins a 15 repartides per diferents ubicacions de la ciutat de València. Això permetria acostar este punt tan important de la festa als barris i d’alguna manera democratitzar-la, fent-la més plural i participativa. 

També l’Ofrena es voria afectada, mantenint la jornada matinera i deixant així més marge de temps a les comissions per poder realitzar-la. A més un gran número de falleres passarien a hores més raonables per davant de la Mare de Déu dels Desamparats a retre el tradicional tribut floral. 

El tercer i últim canvi afectaria en general al conjunt de la programació de la setmana gran, aprofitant molt més els matins festers de manera que la nit quede per a la vida dels casals, puguent dedicar eixes hores per a actes interns i altres accions internes de les comissions falleres.

Sense dubtes la excepcionalitat de les circunstàncies ha portat a improvisar, a buscar fórmules singulars. Fórmules que han demostrat ser vàlides per a exercisis futurs i que molts creuen que deurien repetir-se.

¿I vosté? ¿Vosté que pensa d’estos canvis?

Deixa el teu comentari