Almussafes acull la segona edició d’una trobada musical en què participaran nombrosos especialistes

La iniciativa està organitzada per l’Associació Cultural Cercle d’Arts Leopoldo Magenti, dirigida pel mestre almussafeny Gersón Padilla

Vicente Chuliá, Albert Rodríguez, Vicente Alòs i Raquel Agraz, entre altres, conformen el prestigiós quadre de professors que es donaran cita en la població

Almussafes, a 4 de maig del 2017. Per segon any consecutiu, l’Associació Cultural Cercle d’Arts Leopoldo Magenti d’Almussafes ha impulsat una proposta formativa que pretén reunir a grans personalitats de l’àmbit musical per a abordar noves perspectives d’estudi en les diferents matèries que s’impartiran, al llarg de dos intenses setmanes, en el ‘II Econtre Musical Vila d’Almussafes’.

Durant les jornades se celebraran cursos de formació en les especialitats de clarinet, trompeta, cant, guitarra clàssica, violí i piano, estes dos últimes amb la varietat i la riquesa de dos vessants pedagògics essencials: el tradicional i el basat en l’estudi i el mètode del doctor Shinichi Suzuki.

Del 26 de juny al 7 de juliol, Almussafes es convertirà en la millor acadèmia musical perquè tots aquells que ho desitgen puguen millorar les seues destreses o adquirir nous coneixements en distintes disciplines relacionades amb este art. Després de l’èxit collit l’any passat durant la primera edició del projecte, el compositor local Gersón Padilla anima a tots els veïns a sumar-se a les activitats que s’oferiran esta vegada.

“La gran cita musical de 2016 va comptar amb l’assistència de participants procedents de tota la Comunitat, el País Basc i Madrid”, explica Padilla. “La nostra intenció és que este esdeveniment es consolide i puga eixir avant un any més. Esperem que siguen uns dies intensos plens de grans experiències i de molta música”, afig.

El brillant elenc de professors que impartiran els diferents tallers professionals per a descobrir les infinites possibilitats que guarda la música està integrat pel reconegut compositor, professor i director d’orquestra Vicente Chuliá (teoria de la interpretació musical), el mestre de l’Orquestra de València Vicente Alòs (clarinet), Beatriz Castillo (cant), Antonio Cambres (trompeta), Albert Rodríguez (guitarra clàssica) i Fernando Tortajada (piano). A més, els workshops en la modalitat de Suzuki aniran a càrrec de Raquel Agraz (violí) i Víctor Mazzilli (piano).

D’altra banda, s’oferirà un curs de gran interés per a tots els músics, “Teoria de la Interpretació Musical”, impartit per Vicente Chuliá. En el mateix es treballaran aspectes fonamentals de la composició i l’anàlisi, a més d’aprofundir en l’estudi de diferents obres de referència dins de la història de la música.

Als seus 29 anys d’edat, Gersón Padilla posseïx, com a compositor, un repertori de més de trenta obres repartides en música per a instrument solista, música de cambra, música coral i música simfònica. Algunes d’estes peces han sigut interpretades per formacions musicals diverses en alguns dels millors auditoris del territori espanyol, com la Sala José Roca del Conservatori Musical José Iturbi de València i el Palau de la Música de València.

Des de principis de 2012, el jove almussafeny forma part de COSICOVA (Associació de Compositors Simfònics de la Comunitat Valenciana), entitat que actualment presidix. Així mateix, Padilla dirigix l’Associació Cultural Cercle d’Arts Leopoldo Magenti a Almussafes i és el fundador del cor i l’orquestra de cambra de la mateixa. En l’àmbit docent, el músic és el responsable de l’escola Cercle d’Arts i exercix com a professor de piano, solfeig, cor, anàlisi, harmonia i fonaments de composició.

Més informació sobre la programació i matrícules en el portal www.cercledarts.com.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.