Almussafes ajuda a 29 persones a accedir a la compra de la seua primera vivenda

sprés de concloure el període per a la presentació de sol·licituds i la seua posterior baremació a càrrec de la comissió avaluadora, el Consistori de la localitat ha concedit 29 subvencions d’entre els 415 i els 2.100 euros, la qual cosa suma una inversió total de 38.889 euros.

L’alcalde, Toni González, ha explicat que es la seua obligació com a administració pública promoure i fer costat als veïns i veïnes del municipi, sempre en la mesura de les seus possibilitats, en el difícil accés a un habitatge digne i adequat. Els preus són sovint barreres insalvables que dificulten a la ciutadania l’inici d’un projecte de vida, una situació que afecta especialment els més joves.

Per això, l’executiu municipal considera fonamental continuar plantejant aquesta línia d’ajudes que, a més, a partir d’ara estan disponibles també per als majors de 35 anys. 

Sobre aquesta novetat, el primer edil comenta que les dificultats per a accedir al primer habitatge en propietat són cada vegada més habituals també per a les persones que depassen aquesta edat. Per la qual cosa, el consistori ha ampliat la població destinatària, complint així un dels seus compromisos electorals.

Per a poder accedir a aquestes ajudes, l’habitatge en qüestió havia d’estar situat en la zona urbana del terme municipal d’Almussafes i la compra o autopromoció del mateix havia d’haver-se realitzat durant el període comprés entre l’1 de novembre de 2019 i el 30 de setembre de 2021. Així mateix, per a accedir a la convocatòria era necessari tindre més de 18 anys i que l’habitatge no superara els 150 m² útils.

Com a compra de vivenda les bases contemplaven la nova, la usada i aquella encara en construcció, mentre que com a autopromoció s’acceptava la construcció d’habitatge de nova planta, la desenvolupada sobre edifici existent amb dret a vol o sobreedificació i l’adequació o habilitació de cambra existent per a habitatge.

Per a la baremació i determinació de la quantitat a percebre, que no podia superar els 2.100 euros per persona sol·licitant, s’han tingut en compte l’Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples (IPREM), els metres quadrats de superfície i el percentatge de participació en l’adquisició.

Deixa el teu comentari