Almussafes és l’únic poble de la Comunitat Valenciana que aplica el Programa de Suport Psicològic Infantil

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAlmussafes, a 25 de setembre de 2015. El servei municipal matern patern infantil atén a 239 famílies des de 2006.El programa, inicialment dirigit a famílies amb menors de fins a 24 mesos, s’ha ampliat en 2015 fins als tres anys a causa del seu èxit

L‘Ajuntament d’Almussafes és l’única administració local de la Comunitat que aposta per l’educació dels menors d’entre tres i vint-i-quatre mesos amb el Programa de Suport Psicològic Matern-Patern Infantil, servei que es desenvolupa en la localitat des de finals de 2006. El bon acolliment obtingut entre els veïns vaha portat al consistori a ampliar el programa a principis de 2015 per a poder atendre als menors d’entre 2 i 3 anys. Des del departament d’Intervenció Social destaquen la satisfacció dels usuaris i la seua implicació en les sessions desenvolupades en este servei, que financia íntegrament el consistori municipal i que li suposa un cost anual de 14.274 euros.

El Programa de Suport Psicològic Matern-Patern Infantil promogut pel departament municipal d’Intervenció Social, continua amb èxit la seua marxa a Almussafes. Des de la seua engegada al desembre de 2006, un total de 239 famílies s’han beneficiat d’aquest servei gratuït oferit per l’Ajuntament. Amb aquesta iniciativa, desenvolupada per la psicòloga especialitzada en Psicologia Infantil Pilar Cifuentes, amb el suport d’una professional en pràctiques, la Regidoria de Serveis Socials persegueix la promoció del benestar infantil, mitjançant el desenvolupament psicològic i emocional dels xiquets, i proporcionar als seus pares una guia que facilite la complicada tasca educadora.

“Amb aquest servei el que busquem és recolzar a les famílies en un moment molt important de les seues vides, en el qual comencen l’aventura d’educar als seus fills, perquè disposen de les eines necessàries per a afrontar amb èxit el gran repte que tenen per davant”, destaca el regidor de Serveis Socials, Faustino Manzano, qui va compartir amb una de les famílies usuàries un dels exercicis.

.Promoguda per la catedràtica de la Universitat de València Mª Àngeles Cerezo, i ja implementada de forma privada en València capital i com a servei públic gratuït en el municipi d’Almussafes i en Irlanda, durant les sessions d’aquesta iniciativa les famílies aprenen a adaptar-se a la nova situació generada després del naixement dels seus fills i a aplicar pràctiques educatives adequades durant els primers anys de vida dels nadons a través de l’examen del desenvolupament dels xiquets i de la resolució dels dubtes i problemàtiques que poden sorgir durant la criança.

El pla, el lema del qual és “Per un desenvolupament infantil més saludable”, atén en l’actualitat a 52 famílies del municipi cada dijous de 15:30h a 19:30h, de les quals 20 d’elles s’han incorporat aquest mateix any. Després de l’èxit registrat des de 2006, i atenent a les demandes de les famílies usuàries, el consistori va implantar a principis de 2015 una ampliació del projecte amb l’objectiu de prolongar el període d’atenció fins als 3 anys de vida dels menors. “Els nostres Xiquets Creixen” és el lema del nou projecte, de l’atenció psicològica del qual ja s’han beneficiat 25 famílies més de la població.

Deixa el teu comentari