Almussafes inicia una nova edició del programa ‘Voluntariat pel valencià’

Les persones interessades a participar en la iniciativa hauran d’inscriure’s del 17 de gener al 8 de febrer en el CMFPA o en el Centre Cultural

El projecte, impulsat per l’associació Escola Valenciana, busca fomentar i promocionar el valencià entre la població

L’Ajuntament d’Almussafes s’adhereix un any més al programa ‘Voluntariat pel valencià’. Les persones interessades a participar en aquesta iniciativa que permet l’aprenentatge de la llengua autòctona de la nostra regió d’una manera atractiva i innovadora hauran d’inscriure’s del 17 de gener al 8 de febrer en el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes o en el Centre Cultural. Posteriorment es formaran les parelles i es repartirà el material necessari per a dur a terme les sessions, que hauran de ser un mínim de 10.

L’aprenentatge del valencià per part de la població, sobretot d’aquells veïns i veïnes que porten poc temps residint en aquesta, és un dels objectius de l’Ajuntament d’Almussafes. A més dels cursos oferits pel Centre Municipal de Formació de Persones Adules (CMFPA), en els quals participen desenes de persones, el consistori municipal s’adhereix cada any al programa ‘Voluntariat pel valencià’, una iniciativa creada per Escola Valenciana amb la qual es pretén fomentar l’ús de la llengua autòctona de la Comunitat Valenciana a través d’una metodologia eminentment pràctica i amb la qual, a més, s’aposta per la integració social.

La nova edició del programa, que porta per lema ‘Parla’m en valencià’, ja està en marxa. Les persones interessades hauran d’inscriure’s del 17 de gener al 8 de febrer en el CMFPA, infraestructura des de la qual es coordina tota la iniciativa, o en el Centre Cultural. Després de concloure aquest període, se celebrarà un acte públic en el qual es presentaran les parelles, formades per persones que coneixen l’idioma i persones que volen aprendre’l, i es repartirà el material necessari per al desenvolupament del projecte, que haurà d’allargar-se un mínim de 10 setmanes per a poder tractar tots els continguts recollits en el temari.

El passat 12 de juny de 2018 es va dur a terme en el Centre Cultural l’acte de clausura de l’anterior edició, en la qual van participar un total de set parelles. En la convocatòria, la corporació municipal va felicitar les persones inscrites pel seu compromís amb el programa, el seu esforç per completar les sessions i el seu lliurament en favor del valencià. “En aquesta iniciativa es conjuguen diversos elements i tots al voltant del valencià. D’una banda, es facilita l’aprenentatge de la nostra llengua i, paral·lelament, es promouen les relacions socials a través d’uns continguts eminentment pràctics que permeten a les persones participants gaudir d’estones agradables en companyia de veïns i veïnes amb les quals potser mai s’havia coincidit”, ressalta el regidor d’Educació, Pau Bosch.

Deixa el teu comentari