Almussafes oferirà habitacions als refugiats sirians

01-toni-gonzalez-rodriguez-8839Almussafes, a 7 de setembre del 2015.Des del consistori municipal es treballa en la viabilitat de sufragar el lloguer d’habitacions d’hotel per a les víctimes de la guerra.El municipi d’Almussafes es declara ciutat d’acollida per a persones refugiades per la guerra a Síria. El propi alcalde, Toni González, es troba en via de negociació amb l’Hotel Reig, emplaçat en el carrer Llauradors d’Almussafes i que va tancar les seues portes a principis d’enguany, per a procedir al lloguer de mitja planta del complex hoteler. Paral·lelament des de la Intervenció municipal es treballa perquè la partida pressupostària destinada als Servicis Socials possibilite la posada en funcionament d’esta iniciativa solidària que es complementa, així mateix, amb la cessió d’algunes d’estes habitacions a famílies d’Almussafes en risc d’exclusió social i amb greus necessitats ajudes d’emergència.

Davant de la greu situació social i humanitària a la que s’enfronten els milers de refugiats que fugen del conflicte armat de Síria, l’equip de govern d’Almussafes estudia una fórmula que permeta acollir les víctimes. “Ens posem al servici dels governs autonòmic i estatal, sumant-nos a la xarxa de municipis d’acollida, ja que les greus condicions a què s’enfronten els ciutadans sirians, quant a la vulneració dels drets humans, requerixen de mesures ràpides i efectives per part dels gestors polítics”, comenta la màxima autoritat municipal, Toni González.

En este sentit, el president de la corporació municipal ha iniciat ja les conversacions amb els propietaris de l’Hotel Reig, amb la finalitat d’arribar a un acord que permeta el lloguer, per part de l’ajuntament, d’un mínim de sis habitacions. “Estem disposats a sufragar, des de les pròpies arques públiques, el cost total de l’esmentat servici, amb el que brindem recursos per als refugiats”, afig el president de l’executiu.

Paral·lelament, la dotació pressupostària de l’Àrea de Servicis Socials també permetrà que part de les habitacions llogades per la corporació municipal se cedisquen a aquelles famílies necessitades la localitat que requerisquen d’allotjament urgent, com a conseqüència de la crisi econòmica.

Des de l’ajuntament també s’obrirà un registre de famílies de la població que s’oferisquen a acollir refugiats procedents del conflicte sirià. “Almussafes sempre ha destacat per la seua solidaritat amb els més necessitats pel que gestionarem i facilitar el desenrotllament d’este pla d’ajuda al refugiat”, conclou González.

Deixa el teu comentari