Alumnes de l’IES Almussafes visiten la planta logística de Consum

Els estudiants analitzen la gestió del magatzem, emplaçat en Silla, per a complementar els continguts didàctics que estudien en el centre de formació professional

Almussafes, a 18 d’abril del 2016. Dijous passat 14 d’abril, l’alumnat de Formació Professional Bàsica i del Cicle de Grau Mitjà en Gestió Administrativa de l’IES Almussafes va realitzar una visita guiada a la planta logística de l’empresa Consum, la seu de la qual es troba en la localitat de Silla. Durant l’activitat, els estudiants van poder analitzar la gestió administrativa que s’aplica en el magatzem logístic, amb la finalitat de reforçar els coneixements adquirits en les classes teòriques que s’impartixen en el centre educatiu.

visita ies consumLa tutora de segon d’ambdós especialitats de formació professional, Raquel García Copoví, valora la visita com molt didàctica i enriquidora per a l’alumnat participant, que va ser atés pel tècnic de Qualitat i el cap de Relacions Públiques de la planta, dos grans professionals que van dirigir la visita guiada i van resoldre tots els dubtes dels jóvens visitants.

De fet, els estudiants es van desplaçar per totes les instal·lacions i van poder constatar de primera mà els processos d’automatització utilitzats i el funcionament global del magatzem. En este sentit, termes com a traçabilitat, estoc o rotació de magatzem, fins llavors coneguts des del punt de vista estrictament teòric, van tindre la seua aplicació pràctica durant l’activitat en què va participar el grup d’alumnes dijous passat 14 d’abril.

A més, la visita va ser molt instructiva, ja que, tal com destaca la professora, “ens va sorprendre l’excel·lent gestió que realitzen respecte als residus, ja que la planta els productes orgànics sobrants se cedixen a organitzacions benèfiques i els residus d’embalatge, com el cartó o el plàstic, són reutilitzats o reciclats adequadament”.

Les polítiques de personal que s’apliquen en Consum, que en qualitat de cooperativa valenciana aplica un tractament que afavorix els treballadors, així com la busca dels productes que es realitza, en la majoria dels casos, a través de proveïdors pròxims, van ser altres dels continguts analitzats durant la visita completada pels estudiants del cicle administratiu.

 

 

Deixa el teu comentari