Alzira enceta la campanya de trituració de restes de poda

La Regidoria de Medi Ambient, Agricultura i Transició Ecològica de l’Ajuntament d’Alzira comunica que des de hui, 2 de març, fins al 30 d’abril, està obert el període d’inscripció per a participar en el programa pilot 2020 de trituració gratuïta de restes de poda. 

Este programa pilot que finalitza enguany va dirigit als propietaris de les parcel·les agrícoles incloses en una franja perimetral de 500 metres d’amplària al voltant del Paratge Natural Municipal de la Murta i la Casella.

L’adhesió al programa és de caràcter voluntari i és necessària la inscripció prèvia per a poder beneficiar-se de les seues condicions avantatjoses. Si l’explotació agrícola complix amb els requisits del programa, s’incorporarà per ordre d’inscripció i donant prioritat a les més pròximes al Paratge Natural, fins a arribar al límit pressupostari assignat al projecte.

Una vegada rebuda la sol·licitud, els tècnics responsables estudiaran la ubicació de la parcel·la i es posaran en contacte amb els interessats per proporcionar informació sobre del projecte i planificar el servei que millor s’ajuste a les necessitats dels propietaris.

L’objectiu principal d’este projecte és reduir el risc d’incendis forestals oferint una ajuda real i efectiva a l’agricultor per a la gestió de les restes de poda, per tal d’evitar l’ús del foc. La participació implicarà la col·laboració dels agricultors en l’avaluació de l’efectivitat i de la rendibilitat d’este tractament.

El treball consistirà en la trituració de les restes vegetals que es generen en la gestió del manteniment de l’arbratge. El material resultant es deixarà preferiblement a la parcel·la perquè el llaurador el puga incorporar al sòl, de manera que es potencie l’aportació de matèria orgànica, el manteniment de la humitat del sòl i es reduïsca l’aparició de males herbes. En el cas que el sistema de reg siga incompatible amb l’aplicació com a mülch, la trituració podrà ser recollida i destinada a un altre tipus de valorització com el compostatge.

Des de l’Ajuntament d’Alzira es posen a disposició les següents vies per a resoldre qualsevol dubte i per a realitzar la inscripció al programa pilot:

  • De forma presencial a través de l’oficina “la Clau” de l’Ajuntament d’Alzira
  • De forma telemàtica enviant un correu a mediambient@alzira.es, amb les dades de contacte, polígon i parcel•la
  • Per telèfon al 96 245 92 69

Comenta la notícia