Alzira engega dos nous plans d’ocupació per a contractar a més de 60 aturats amb el «repte» d’acabar l’any per sota dels 4.000 desocupats

La ciutat és la segona que més fons arreplega de Labora, 1,3 milions, per a fomentar la contractació

L’Espai Labora d’Alzira realitza la preselecció dels possibles candidats en funció dels perfils sol·licitats 

L’Ajuntament d’Alzira contractarà durant un any més de 60 persones en situació d’atur per a treballar en els diferents departaments municipals, mitjançant els programes de foment de l’ocupació EMPUJU i ECOVID de LABORA Servei Valencià d’Ocupació i Formació. Les contractacions són finançades pel Fons Social Europeu a través de la Generalitat: «És una dotació d’1,3 milions d’euros a través de Labora. Després de la ciutat de València, Alzira és la segona ciutat que més ajuda rebrà per a la contractació de persones aturades», ha destacat l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, que és també regidor d’Ocupació, Desenvolupament Econòmic, Comerç i Projectes Europeus. «La nostra perspectiva és que, amb estos programes i amb els que hem demanat de la convocatòria Avalem per a fer tallers d’ocupació, puguem reduir els índex d’atur de la nostra ciutat per baix dels 4.000 aturats; serà un repte que a finals d’any estiguérem per baix d’eixa xifra», ha declarat l’alcalde.

Els perfils sol·licitats en estes convocatòries es poden consultar a l’enllaç https://www.idea-alzira.com/tablon-novedades. En el cas del programa de foment d’ocupació ECOVID, l’objectiu és la contractació de persones desocupades, d’almenys 30 anys, per entitats locals, en el marc del Programa Operatiu del Fons Social Europeu 2014-2020 de la Comunitat Valenciana (Avalem Experiència Plus). L’import concedit a l’Ajuntament d’Alzira per a desenvolupar este programa és de 742.478,16 euros. 

D’altra banda, el programa EMPUJU està dirigit a la contractació de persones desocupades, menors de 30 anys, per entitats locals, en el marc del Programa operatiu del Fons Social Europeu 2014-2020 de la Comunitat Valenciana. L’import concedit a l’Ajuntament d’Alzira per a dur a terme el programa EMPUJU és de 561.920,28 euros.

Estes contractacions es finançaran amb càrrec al Programa Operatiu FSE 2014-2020 de la Comunitat Valenciana, amb l’objectiu de «donar suport a l’accés al mercat de treball, la creació de llocs de treball i l’ocupació de qualitat, així com el manteniment d’ocupació, inclòs el juvenil, i el suport als treballadors per compte d’altre i als emprenedors». 

Les persones destinatàries finals d’estes ajudes són les persones desocupades que figuren inscrites com a demandants d’ocupació en els Espais Labora de la Generalitat, condició que hauran de complir en el moment de la contractació per poder optar a un contracte laboral d’obra o servei amb una duració de 12 mesos a jornada completa. 

Per a l’alcalde es tracta de convocatòries «molt importants» i que «donen continuïtat a tots els processos de contractació que es van fer a partir de la crisi sanitària, en col·laboració directament amb la Conselleria de Comerç i de Treball i el Labora». Segons assegura, des del Servei de Desenvolupament Econòmic d’Alzira, Idea, «estem elaborant peticions quan ix qualsevol convocatòria per a donar ajuda als treballadors i les treballadores de la nostra ciutat i reduir l’atur».

Deixa el teu comentari