Alzira és escollida com a representant de la Comunitat Valenciana en l’Europan 16

Alzira ha estat escollida com a ciutat representant de la Comunitat Valenciana en la convocatòria del concurs europeu d’arquitectura Europan 16. Es tracta d’un concurs d’àmbit europeu amb 17 països participants, amb l’objectiu que joves estudis d’arquitectura d’arreu d’Europa presenten projectes d’actuacions urbanístiques destinades a millorar els espais d’habitatge i urbanització de la ciutat escollida entre totes les candidates europees. 

L’objectiu final és que els projectes arquitectònics guanyadors solucionen els reptes que planteja la ciutat escollida, amb propostes innovadores que canvien el paradigma urbanístic cap a models de construcció de futur, amb concepcions capdavanteres a Europa i amb l’aprofitament de recursos energètics com a eix central de les actuacions.

Alzira, mitjançant la Regidoria d’Urbanisme, va presentar la seua candidatura per a 2020-2022, centrant-se en els reptes que suposa millorar les zones de la ciutat amb necessitats d’inclusió; concretament, es tracta d’accions requerides al barri de l’Alquerieta i el Torrejó. El jurat, designat per la Vicepresidència Segona de la Generalitat i la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i pel Comité Nacional d’Europan, ha considerat Alzira com a representant de tota la Comunitat Valenciana per a competir a escala europea. 

“Esta candidatura suposa situar Alzira en el centre del panorama investigador internacional en el camp de l’arquitectura enèrgicament positiva, amb edificacions que a més de ser eficients, són capaces de generar energia i revertir-la a la resta de la ciutat. Rebre esta distinció suposa un reconeixement de la ciutat i obri les portes per a accedir a subvencions que ajuden a posar en marxa els projectes adaptats a les nostres necessitats”, ha declarat Sara Garés, regidora de l’àrea d’Urbanisme.

La fase de selecció dels emplaçaments finalitzarà a primeries de desembre de 2020, més en què s’haurà de preparar els plecs i convenis de col·laboració, i els estudis d’arquitectura podran participar-hi des de gener de 2021. Els premis s’atorgaran el novembre de 2022.

EUROPAN és un concurs bianual d’àmbit europeu en què participen joves arquitectes i que ha esdevingut un dels premis d’arquitectura més prestigiosos del panorama internacional. Este premi naix amb l’objectiu d’incentivar la investigació en el camp de l’hàbitat i l’urbanisme i oferix la possibilitat que els guanyadors puguen dur endavant els projectes. Poder aconseguir este importantíssim guardó suposa l’accés d’Europa a Alzira i una garantia reconeguda en la recerca de subvencions i ajudes per a canviar el model de la nostra ciutat. 

Deixa el teu comentari