Alzira gaudeix amb la cremà de la foguera de Sant Antoni

Alzirenys i alzirenys gaudiren en la plaça Major de la seua ciutat de la tradicional foguera de Sant Antoni, una tradició que acumula 230 anys d’existència.

L’agenda d’aquesta festivitat també inclou la popular processó dels animals de dissabte.

La plaça Major d’Alzira es va omplir de persones per a viure la tradicional nit de la foguera de Sant Antoni, un esdeveniment que acumula 230 anys d’existència i que sembla que té el futur assegurat amb la voluntat de les noves generacions.

A més de la foguera d’aquest cèntric punt del municipi, diferents associacions cremen també a les portes de les seues cases per continuar una tradició que, segons l’alcalde Diego Gómez, serveix per a fer poble.

Gómez també desitja que aquest arrelat costum continue fent poble molt de temps més, i que l’energia del foc serveixa per a purificar.

La tasca de la comissió festera de Sant Antoni no acaba aquí, l’agenda d’activitats té algunes cites més que sumen a la foguera.

Dissabte serà torn de la processó per a beneir als animals, les fustes per a facilitat l’accés de les cavalleries ja estan preparats.

Les flames devoraren sense mirament les fustes que s’havien col·locat amb eixe objectiu. Unes flames que serviren, a més a més, per a donar calor a les persones que s’aproparen a la plaça Major per a gaudir d’una nit màgica amb molta tradició.

Deixa el teu comentari