Alzira ha celebrat la festivitat del 9 d’Octubre.

Tots els grups polítics d’Alzira i les diferents Associacions s’han reunit per celebrar el 9 d’octubre.

Alzira va commemorar la festivitat del 9 d’octubre amb un acte constitucional que es va iniciar en la Casa Reial de Jaume I

En l’acte de la celebració del naixement del poble valencià van participar representants d’algunes associacions culturals, festives i religioses de la ciutat com la Junta Local Fallera amb les seues actuals FM Lorda i Aitana, Moros i Cristians de la Vila d’Alzira, representants de la confraria de la Verge del Lluch, entre uns altres.

La comitiva va recórrer els carrers de la Vila fins a arribar al monument situat en la plaça de la Constitució on es troba el viàtic que commemora l’abdicació en el 27 de juny de 1276 sobre el seu fill, Pedro III, i posterior mort a Alzira del Rei Jaume I.

La comitiva encapçalada pel grup de tabal i dolçaina dels Raboses i seguida per una considerable quantitat d’alzirenys i alzirenyes, la tancava els representants municipals de la ciutat.

El moment dels discursos es van iniciar per la portaveu de Ciutadans, Mª José Llopis.A qui va seguir el portaveu del Partit Popular d’Alzira, José Andrés Hernández.

Posteriorment van prendre la paraula els portaveus dels diferents partits que conformen el tripartit del govern municipal Iván Martínez, Representant d’Esquerra Unida Alzira.

Per Compromís Albert Furió.

I representant al PSOE, Isabel Aguilar.

Per últim va ser l’alcalde d’Alzira Diego Gómez qui posà el punt i final.

L’himne de la comunitat tancà l’acte, en acabar es van realitzar les fotografies de famílies polítiques i associacions.

Deixa el teu comentari