Alzira ja compta amb una completa història elaborada per prestigiosos investigadors

Hui s’ha presentat el llibre Història d’Alzira. L’acte ha sigut conduit per l’arxiver municipal, Aureliano Lairón, a més, han intervingut l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez; el vicerector de la Universitat de València, doctor Jorge Hermosilla; i l’exdegana de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València, Ester Alba Pagán. 

La història d’Alzira la conformen dos volums. Consta de vora 1.400 pàgines i arreplega, junt a les col·laboracions i estudis de seixanta investigadors, interessant material gràfic (fotografies, gravats, il·lustracions, quadres, mapes, plànols, etc.).

La publicació ha estat codirigida per Ester Alba (exdegana de la Facultat de Geografia i Història) i Aureliano J. Lairón  (arxiver municipal i cronista oficial de la ciutat)

El vicerector de la Universitat de València, doctor Jorge Hermosilla ha explicat el compromís de la Universitat de València en este tipo de publicacions.

Per últim, Diego Gómez ha manifestat  la necessitat de remarcar el coneixement de la seua història, el coneixement del seu tarannà com a ciutat

Alzira amb esta publicació contribuix a donar a conéixer el passat i el present d’una ciutat clau en l’Antic Regne de València.

Deixa el teu comentari