Alzira localitza el “Forn Morú” més antic, fins ara, en les obres de demolició de les cases del carrer Chulvi

Alzira, 26 de juliol de 2018 – Fernando Pascual, regidor de Gestió Urbanística, ha estat en les obres de demolició del carrer Chulvi, per tal de comprovar la troballa del “Forn Morú” més antic, fin ara, localitzat a la nostra ciutat.

Segons declara Fernando Pascual, “Han sigut unes obres de demolició controlada i supervisades per tècnics municipals i externs, que han fet possible trobar este forn. Una troballa summament important, ja que segons les primeres valoracions, este forn és la continuïtat del forn que el rei Jaume I va manar construir en Alzira, encara que no és l’original, perquè ha anat substituint-se al pas dels anys, amb reformes diverses, estem més que sorpresos que este forn haja estat en funcionament fins l’última dècada del segle XX.” Reitera l’edil.

Pascual, continua destacant que; “ L’Ajuntament ja està posant les ferramentes i mesures necessàries per tal de protegir este Forn Morú, i que el seu manteniment i recuperació siga l’adequat. Hem d’estar orgullosos pels descobriments que hem trobat en les últimes obres, ja que sens dubte situen a la nostra ciutat més a dins encara de la història i vida del rei conqueridor d’Alzira, Jaume I. Recuperar els bens patrimonials i mostrar-los a la ciutadania és la major recompensa a un gran treball”.

Deixa el teu comentari