Alzira participa en les Jornades de les Ciutats Amigues de la Infància

La setmana passada Alzira va participar en les IV Jornades tècniques CAI (Ciutats Amigues de la Infància) celebrades a Almussafes el dimecres 23 i dijous 24 d’octubre de 2019. Es tracta d’un punt de trobada que pretén ser un espai de formació i intercanvi d’experiències entre els municipis que ja compten amb el reconeixement CAI i governs locals, personal tècnic i professionals interessats a treballar a favor de la infància i l’adolescència de la seua localitat.

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, va assistir a l’acte d’inauguració, com a representant de la nostra ciutat que des de 2004 és Amiga de la Infància. En esta primera jornada Alzira va explicar la seua experiència en el dia a dia dels consells de participació infantils, que a la nostra ciutat s’anomena Consell Municipal de Xiquets i Xiquetes (CMXX).

També va acudir Maria Calvo, regidora d’Educació i Infància, a la segona de les jornades i que va estar a càrrec de l’explicació d’una experiència d’èxit treballada amb els xiquets, xiquetes i adolescents del CMXX com a ciutat amb llarg recorregut de treball en polítiques municipals d’infància.

A més, estes Jornades han donat a conéixer els aspectes pràctics vinculats amb la posada en marxa de Consells de Participació Infantil i amb l’elaboració de Plans Locals d’Infància i Adolescència que han resultat interessants per als municipis.

Ciutats amigues de la Infància

Ciutats Amigues de la Infància (CAI) és una iniciativa internacional, liderada per UNICEF, que pretén millorar el benestar de la infància i impulsar polítiques municipals que garantisquen el desenvolupament integral de xiquets, xiquetes i adolescents amb un enfocament de drets.

El Programa CAI té com a pilars fonamentals el disseny de polítiques públiques eficaces que es basen en la Convenció sobre els Drets del Xiquet, la promoció de la participació infantil i adolescent i l’impuls d’aliances entre tots els actors relacionats amb la infància en l’àmbit municipal.

Alzira va obtindre el reconeixement com a Ciutat Amiga de la Infància, segell CAI, per primera vegada en 2004 i va ser la primera ciutat de la Comunitat Valenciana reconeguda amb esta distinció.

Després va obtindre la renovació del Segell CAI els anys 2008, 2010 i 2014.

El 27 de novembre de 2018 se celebrà l’acte d’entrega del quart reconeixement d’Alzira com a Ciutat Amiga de la Infància, des de 2018 fins al 2022 amb la presència del president d’UNICEF- Comunitat Valenciana, Jorge Cardona.

Deixa el teu comentari