Alzira ret homenatge al Rei Jaume I en l’aniversari de la seua mort

Alzira ret homenatge al Rei Jaume I. L’Associació de Moros i Cristians “La Vila d’Alzira”, en col·laboració amb l’Ajuntament, realitzarà aquest divendres, 27 de juliol una desfilada de les diverses filaes i comparses tant de l’associació, com de l’Agrupació de Danses i la música anirà a càrrec de la Colla Les Raboses d’Alzira.
La cercavila s’iniciarà des de la plaça Major amb els Tambors de Batalla al capdavant, seguits pel ball dels Nanos i el de Cintes, i, com a colofó de la primera part de la desfilada, el ball del Bolero.
A continuació de l’estendard de l’associació desfilaran els festers d’Hòmens i Dones de la Vila, Mercaders, Corsàries, Contrabandistes, Creuats Riberencs i Conqueridors. Per últim, dos banderoles obriran pas al rei en Jaume i na Violant d’Hongria, seguits per la junta directiva de l’associació, representants de l’Ajuntament d’Alzira i la colla les Raboses.
La desfilada finalitzarà a la Casa del Rei, situada al carrer Major Santa Maria, on es realitzaran diferents parlaments. Aquest acte i aquesta ubicació no són escollits a l’atzar, ja que en aquesta localització va morir el Rei en Jaume fa 742 anys, el 27 de juliol de 1276. Va ser en aquesta casa, coneguda també com a la casa de l’Olivera, on el rei va abdicar la Corona en el seu fill Pedro I.
D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Alzira, amb el seu suport a aquest esdeveniment, busca fer valdre una part important de la història i la figura del rei que va conquerir Alzira i recuperar l’espai on el Rei Jaume I va passar els seus últims dies.

Deixa el teu comentari