Alzira/S’ha presentat la revista Algezira Xúcar

Alzira, 14 de juliol de 2018.- El Saló Daurat del Cercle Alzireny va acollir ahir la presentació de la revista Algezira Xúcar, revista d’història, geografia, art, economia, tradicions i costums d’Alzira, impulsada per l’associació Alteris i que, en el seu primer número compta amb la col•laboració de l’Ajuntament d’Alzira i diverses empreses locals. Els següents números seran finançats principalment per subscripcions.

La presentació ha estat a càrrec de l’alcalde, Diego Gómez, el president de l’associació Alteris, Jesús Marrodán, i el director de la revista i arxiver municipal, Aureliano Lairón.

La revista té dos precedents històrics: La revista Xúcar, creada l’any 1935 de manera privada, finançant-se amb suscripcions i publicitat. Es publicaren 5 números i el seu director va ser Vicente Pelufo Corts, que també era arxiver municipal.

L’altre precedent és la revista Al-gezzira, revista d’estudis històrics que va ser impulsada per l’Ajuntament d’Alzira. Es publicaren 10 números, de caràcter anual i va ser coordinada per Aureliano Lairón.

L’alcalde, Diego Gómez, ha destacat: “el caràcter divulgatiu i seriós de la publicació, que vol donar suport als nostres investigadors i aprofundir en el coneixement de la geografía, la història, l’art, les tradicions i costums dels nostre poble”.

Deixa el teu comentari