Amb el títol “Xarxes Interculturals”, el projecte de Creu Roja s’ha posat en marxa enguany amb el suport de l’Ajuntament de València

Creu Roja impulsa la inclusió de la població migrant amb 20 associacions interculturals a València

Aquest cap de setmana s’ha realitzat una de les primeres activitats del projecte, amb la visita al Museu Faller de València i un taller pràctic d’artesania impartit per l’artesana artista fallera Verónica Palomares.

Creu Roja Espanyola ha posat en marxa un nou projecte per a afavorir la inclusió efectiva de la població migrant de la ciutat de València, a través de la creació de xarxes amb associacions interculturals. Amb el títol “Xarxes Interculturals” la iniciativa de Creu Roja s’ha posat en marxa amb el suport de la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració de l’Ajuntament de València.

L’objectiu del projecte és fomentar un model d’inclusió social format per una ciutadania corresponsable, activa i intercultural que promoga valors, actituds i comportaments de respecte, tolerància i convivència amb totes les cultures. Creu Roja Espanyola ja realitza activitats d’Educació per a la Ciutadania Global a València a través de l’àrea de Cooperació Internacional, i el projecte ve a consolidar el teixit associatiu de xarxes solidàries i interculturals.

Al llarg de l’any Creu Roja ha programat activitats d’apoderament de les associacions interculturals, de promoció del voluntariat com a agent de canvi i de sensibilització impulsades des del teixit associatiu de barris amb participació de les Universitats Populars i diverses entitats. En total, participen 20 associacions procedents d’Algèria, el Perú, Veneçuela, la Xina, Xile, Rússia, Filipines, Colòmbia, Hondures, l’Equador, Costa Rica, Nigèria i República Dominicana.

Una de les primeres actuacions del projecte s’ha desenvolupat aquest cap de setmana, amb la visita al Museu Faller de València i un taller pràctic d’artesania impartit per l’artista Verónica Palomares. En total van participar 17 persones procedents de 4 associacions, juntament amb el voluntariat de Creu Roja.

Premi Solidaritat a Ana Escamilla, voluntària de Creu Roja

La trajectòria de Creu Roja Espanyola amb les persones migrants compta amb el reconeixement de les entitats. Concretament la Plataforma Intercultural d’Espanya (PEU) ha concedit el Premi Solidaritat 2020 a Ana Escamilla Fortes, voluntària de Creu Roja a València, per la seua aportació a favor de la reinserció social, el seu treball contra la violència de gènere, a favor de la igualtat, els drets humans i la cohesió social.

Ana Escamilla és llicenciada en Ciències Econòmiques, especialització Markegint i Màster en Ciències Financeres. La seua trajectòria va començar en Creu Roja en 2014 com a voluntària en l’àrea de Cooperació Internacional, a més de participar en l’àrea de Voluntariat, Punt d’informació i Vida associativa. Actualment participa en activitats de Cooperació Internacional i és voluntària com a traductora en Ajuda Humanitària.

Sobre Creu Roja
Creu Roja representa el major moviment humanitari, ciutadà i independent del món que porta 156 anys col·laborant amb entitats públiques i privades perquè la humanitat i la dignitat arribe a totes les persones en qualsevol lloc i en tot moment i circumstàncies. Des del començament de la crisi del COVID-19, Creu Roja està actuant en tots els països del món afectats, representant la major mobilització de recursos, capacitats i persones en la seua història en favor de les persones més vulnerables i de la població general.

A Espanya, Creu Roja compta amb més de 250.000 persones voluntàries i més de 1400 punts d’atenció en tot el territori, que permeten atendre anualment més de 4 milions de persones a nivell nacional, de les quals més de 1,7 milions són ateses des de programes socials. Amb el suport de +1.360.000 socis, empreses i aliats.

Creu Roja Espanyola pertany al Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja present en 192 països. Actuant sempre sota els seus set Principis Fonamentals: Humanitat, Imparcialitat, Neutralitat, Independència, Caràcter Voluntari, Unitat i Universalitat.

Deixa el teu comentari