Ana Císcar guanyadora del L Saló de Tardor de l’Ateneu amb el quadre “Què pensa vosté?”

L’artista Ana Císcar ha sigut la guanyadora del L Saló de Tardor de pintura de l’Ateneu Mercantil de València. Amb la seua obra “Què pensa vosté?”. Aquest quadre s’ha imposat entre els 15 participants de la final. El jurat també ha atorgat un accèssit a Gorka Piñol per l’obra “Bla, bla, bla”.

En aquesta edició, s’han presentat un total de 173 obres procedents de 16 de les 17 comunitats autònomes. Aquesta ha sigut la primera ocasió en què per a la primera fase del concurs la presentació d’obres es realitzava de manera telemàtica a través de la plataforma MundoArti. Només els quadres finalistes han hagut de ser enviats físicament a l’Ateneu perquè el jurat deliberara sobre les obres presentades. Els quadres finalistes estan exposats fins al 5 d’abril en el Saló d’Exposicions de l’edifici.

La presidenta de l’Ateneu, Carmen de Rosa, ha destacat durant la seua intervenció en el lliurament de premis que aquesta novetat en el Concurs “és una conjugació d’una visió de modernitat amb la cerca d’oportunitats de futur, creant sinergies entre àrees tan diferents de l’Ateneu com l’artística i la d’innovació empresarial, ja que MundoArti va ser guanyador del nostre Premi Ateneu European Accelerator”.

Ana Císcar és doctoranda en el Programa de Doctorat en Art: Producció i Investigació de la Universitat Politècnica de València i Tècnica Superior d’Investigació dins del Centre d’Investigació d’Art i Entorn, UPV. Ha realitzat nombroses exposicions tant individuals com col·lectives.

Durant 2019 ha aconseguit el 1r Premi Mardel d’Arts Visuals 2019 i ha sigut seleccionada en el Premi d’Adquisició Miquel Navarro, Biennal de Mislata 2019; seleccionada en la Mostra d’Art Jove La Rioja 2019; seleccionada Premi d’Ibercaja de Pintura Jove 2019; seleccionada en el XLII Concurs Nacional de Pintura Casimiro Sainz i seleccionada en el Premi Nacional de Pintura de Gestors 2019.

En la passada edició va ser premiada Alba Cortés per la seua obra “Kunzita”. El Saló de Tardor de Pintura de l’Ateneu Mercantil s’organitza des de l’any 1955 (a excepció dels anys 1983 i 1997) i és un certamen dirigit a joves artistes de fins a 45 anys que està dotat amb un premi en metàl·lic de 6.000€.

Entre els artistes que han guanyat edicions anteriors destaquen Joaquín Michavila, Juan Ribera Berenguer, Manuel Boix, Aurora Valero, Oscar Borrás, Juan Borrás, Cale Carratalá, Juan Olivares Luque, Nico Munuera Giner o Luis Lonjedo.

Comenta la notícia